codering folie

Codering op folie met thermische inkjetprinters

Een haarscherpe codering op folie maakt producten en verpakkingen makkelijker te traceren en te verwerken. Wij geloven in efficiënte codeeroplossingen die waarde toevoegen aan het product en het proces. Daarom ontwikkelen wij codeersystemen die het proces versnelt en optimaliseert.

De meeste inkjetprinters in productielijnen zijn vervuilend, vergen veel onderhoud en zijn daardoor duur in gebruik. Weber Inkjetprinters printen barcodes, serialisatie gegevens, houdbaarheidsdatums en symbolen met onderhoudsvrije systemen waardoor de kosten aanzienlijk lager zijn.

Weber Integra One IP met WiFi codering folie
Weber Integra One printkop
integra Quadro codering folie
Integra Quadro bestuurt tot 4 printkoppen

 

 

 

 

 

 

Industriële Weber Inkjetprinters printen direct op karton, verpakkingen, kunststof, glas, folie, rubber, hout en metaal. De HP Class printtechnologie in combinatie met solventgebaseerde inkt maken continuous-inkjetprinters niet meer nodig. Daarnaast zijn ze betrouwbaarder, gebruiksvriendelijker en printen een zeer hoge resolutie.

Solvent inkt HP 2590 – ideaal voor BOPP-films en meer

codering folieOnze inkt HP 2590 biedt industriële duurzaamheid op onbehandelde of uitstekende duurzaamheid op behandelde polypropyleenfilm (BOPP) en op een groot aantal andere ondergronden, waaronder PE, PET, UV, aluminiumfolie en PVC.

Tijdens productieonderbrekingen kan de printkop maximaal een uur onbedekt blijven zonder dat de inkt opdroogt. Het printproces kan direct weer worden gestart.

Belangrijkste voordelen

 • Uitstekende duurzaamheid op verschillende ondergronden
 • Uitstekende duurzaamheid op plastic films (BOPP)
 • Snelle droogtijd (3-5 seconden)
 • Lange decap-tijd – ideaal voor periodiek printen
 • Consistent hoge printkwaliteit voor barcodes en tekst

 

Solvent inkt HP 2580 ideaal voor codering op folie

codering folieHP 2580 inkt is speciaal ontwikkeld voor gecoate film ondergronden. Het maakt een grotere printafstand van maximaal 5 mm mogelijk tussen de printkop en het printoppervlak, dat geeft een grotere flexibiliteit bij het labelen van verpakkingen. Vanwege de snelle droogtijd lopen de codes niet uit, zelfs niet als de producten kort na het afdrukken worden gestapeld.

Belangrijkste voordelen
 • Uitstekende duurzaamheid op gecoate blisterfolies
 • Lange decap-tijd – ideaal voor periodiek printen
 • Snelle droogtijd zonder warmtebijstand
 • Hoge printdefinitie
 • Smeert of vervaagt niet en is waterafstotend
 • Hogere printsnelheden
 • Langere worpafstand (afstand tussen printkop en verpakking)

 

GMP gecertificeerd voor voedselveilig printen

codering folieVooral in de voedings- en farmaceutische industrie wordt codering op folie toegepast. Fabrikanten zijn hebben strikte voorschriften om de voedselveiligheid te waarborgen.

Beide HP-inkten zijn gecertificeerd volgens Good Manufacturing Practices (GMP). Dat betekent dat er geen chemische stoffen van de verpakking naar het voedsel of farmaceutische producten migreren.

 

Intelligente cartridges dankzij SmartCard-functie

codering folieEen groot voordeel van onze TIJ-printers is het feit dat ze onderhoudsvrij zijn, want bij elke cartridgewissel wordt een nieuwe printkop geleverd. De innovatieve SmartCard-functie bespaart operators veel tijd. Het cartridgebewakingssysteem identificeert de cartridge met het type inkt en stelt automatisch de juiste parameters in voor optimale printresultaten.

Dat betekent dat het niet nodig is om de instellingen handmatig aan te passen bij het vervangen van de inkt. Daarnaast wordt het inktniveau herkend en gerapporteerd aan de controller om onverwachte uitvaltijden te voorkomen. Dankzij de gepatenteerde Click’n’Print-houder is het verwisselen van cartridges een fluitje van een cent!

 

Een gratis printvoorbeeld

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij adviseren en sturen graag een printvoorbeeld.

Wij maken graag kennis! 036 – 534 52 54