Etiketteermogelijkheden

Er zijn zoveel etiketteermogelijkheden dat het soms ingewikkeld is om uit te zoeken welke machine waarvoor geschikt is. In deze blog hebben we de mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Alle kanten etiketteren

Een etiket met ingrediënten, verzendlabel of herkenning, op alle kanten van producten en verpakkingen kan er geëtiketteerd worden: voor, achter, boven, onder, zijkant. De vraag is, gaat het om alleen etiketten aanbrengen of etiketten printen én aanbrengen tegelijkertijd? Lees de ‘5 redenen om automatisch te etiketteren‘.

 

Alle oppervlakken zijn te etiketteren

gebogen_oppervlak_etiketterenGebogen, een hoek, aflopend, een holling of op stof. Alles is automatisch te etiketteren, zolang het materiaal én de belijming van het etiket is afgestemd op het product en er gekozen is voor de juiste applicator. Op zoek naar een voorbeeld? Bekijk de case study van onze klant Continental.

 

Palletetiketteermachine – GS1 label

gs1_etiketterenIn de Nederlandse levensmiddelen en drogisterijsector is er afgesproken om met één soort etiket GS1 te etiketteren. Een GS1 palletlabel of ander label is automatisch aan te brengen met een palletetiketteermachine op één, twee, drie of vier zijden van een pallet. De etiketteermachine print en brengt automatisch etiketten aan op stilstaande of bewegende pallets.

 

Super snel etiketteren

Hoge snelheden kunnen noodzakelijk zijn om optimale prestaties te behalen. De etiketteermachine LA 6000 print en etiketteert tot 2.250 etiketten per uur op variabele hoogtes. Een label applicator brengt tot 120.000 voorbedrukte labels per uur aan. Lees de ‘5 redenen voor automatisch etiketteren‘.

 

Precies etiketteren

precies_etiketterenVariabele gegevens zijn belangrijk op een etiket. Om het verpakkings- en retourproces in goede banen te leiden moet een etiketteermachine heel precies etiketteren. Immers één etiket op een verkeerde plek zorgt ervoor dat een barcode niet goed te lezen is. De Weber LA 2050 is al in te zetten in een eenvoudige verpakkingslijn en optimaliseert het verpakkingsproces.

 

Rondom en zijlings etiketteren

rondom_etiketterenVoorbedrukte labels aanbrengen kan met de Weber Labeling Line, etiketteerinstallaties waarmee flessen of ronde verpakkingen automatisch geëtiketteerd worden. De producten worden geplaatst op een band en rondom geëtiketteerd. Of ontwerp en print zelf custommade full colour etiketten en etiketteer met de Weber Geset 141P.

 

Verschillende afstanden etiketteren

schillende_hoogte_etiketterenMet sensoren wordt de hoogte van een pakket bepaald voor de juiste positie van het etiket. Vervolgens beweegt de applicator naar de juiste positie en blaast het etiket af. De Weber Print & Apply Systemen zijn geschikt voor afstand etiketteren. De tamp-blow technologie helpt de afstanden te overbruggen.

 

 

Verschillende hoogte etiketteren

hoogte_etiketterenDe Weber Print & Apply Systemen zijn modulair op te bouwen. Er is keuze uit een printunit van Zebra, Sato, Avery of Datamaxwaarmee thermisch direct of thermisch transfer geprint kan worden. En er zijn verschillende opties in tampads en aanbrengarmen. In totaal zijn er meer dan 1800 mogelijkheden, zodat het etiketteersysteem altijd voldoet de wensen.

 

Tamper Evident

tamper_evidentTamper Evident zijn beveiligingsetiketten die producten zichtbaar en onomkeerbaar beschadigen bij de eerste opening. Weber heeft systemen die Tamper Evident aanbrengen met traceerbaarheid of serialisatie en bescherming tegen vervalsing. Daarnaast produceren wij ook de beveiligingsetiketten. Zo zijn de producten altijd beschermd!

 

Genoeg etiketteermogelijkheden

Zoals je ziet zijn de etiketteermogelijkheden eindeloos. Afhankelijk van de toepassing geeft Weber advies op maat. We maken graag kennis op locatie, waar wij luisteren naar jullie wensen en ambities. Tegelijkertijd analyseren wij en de huidige situatie. Samen bedenken we de beste etiketteer en/of codeertotaaloplossing, die waarde en kwaliteit toevoegt aan het proces.

Neem gerust contact op voor een afspraak.

CONTACT