product etiketten

Product etiketten zelf printen? 5 redenen waarom het loont!

Om concurrerend te blijven in de wereldwijde productie-industrie, moeten je aandacht besteden aan je product etiketten en etiketteeroplossingen. Of je nu op zoek bent naar een breder assortiment etiketten, meer aanpassingsmogelijkheden of snellere levertijden: aandacht besteden aan je etiketten verlaagt je kosten, verbetert je marketingstrategie en verhoogt de traceerbaarheid in je hele productieproces.

Overweeg je het om je etiketten on-demand en in huis te printen? Deze 5 redenen helpen je bij het maken van de juiste keuze.

1. Lagere kosten per etiket

epson C4000eBedrijven die gepersonaliseerde, seizoensgebonden of beperkte producten produceren, richten zich vaak op productie in kleine series. Helaas voor hen brengt het bestellen van enkele honderden etiketten meestal hogere kosten per etiket met zich mee dan het bestellen van duizenden. De meeste fabrikanten hebben minimum bestelhoeveelheden, wat leidt tot hogere opslagkosten en mogelijke overproductie.

Door te investeren in een etikettenprinter kun je de kosten van je etiketten drastisch verlagen en genieten van meer duurzaamheid. Je hebt geen extra opslagkosten én produceert niet meer dan nodig, omdat het printen on-demand gebeurt, is er geen minimum bestelhoeveelheid nodig! Met één druk op de knop zijn honderden full colour etiketten per dag van topkwaliteit gemakkelijk haalbaar.

 

2. Betere beschikbaarheid van etiketten

labelsProductievertragingen door geen beschikbare etiketten zijn een ramp voor kleine bedrijven. Gelukkig bieden etikettenprinters een betaalbare oplossing – waardoor bedrijven etiketten altijd kunnen afdrukken wanneer dat nodig is en wanneer dat het beste past in hun productieschema.

Er zijn ook etiketwikkelaars beschikbaar om afgewerkte etiketten op een rol te verzamelen, zodat ze later automatisch kunnen worden afgegeven. Dat stroomlijnt etiketteerproces en vermindert kostbare vertragingen door etikettekorten en/of etiketleveringsproblemen.

 

3. Altijd flexibel voor veranderingen

Daar zijn ze dan, je lang verwachtte etiketten! En dan gebeurt er dit:

    • Een receptwijziging op het laatste moment
    • Een noodzakelijke re-branding
    • Een typefout te laat opgemerkt

etiketteermachine flessenJe wilt niet geloven hoeveel ongebruikte labels, lees kapitaal, in de prullenbak belanden. Alsof dat nog niet erg genoeg is, word je ook nog geconfronteerd met tijdsdruk én kosten voor nieuwe labels.

Met een kleurenlabelprinter, zoals de Epson C7500, print je direct je nieuwe label. Je past het labelontwerp aan, slaat het op als PDF en je uploadt het naar de printer. In een mum van tijd heb je nieuwe labels, kan je verder met je productieproces en loop je veel minder vertraging op.

 

4. Testen, aanpassen, testen en …

Wil je het geheim weten van een etiket dat werkt? Het zit hem in het testen en aanpassen. Een geschikt ontwerp krijg je niet zomaar. En hoewel dit proces kostbaar kan worden bij het proefdrukken bij de drukker, hoeft dat niet. Met je eigen labelprinter ben je vrij om nieuwe lay-outs en formaten uit te proberen wanneer je maar wilt – plus waardevolle marktfeedback via A/B tests!

 

5. Flexibiliteit bij nieuwe etiketteereisen

PlantenpaspoortDe Europese Unie stelt elk jaar nieuwe eisen aan product etiketten, dus moet je voorbereid zijn om aan de meest actuele voorschriften te voldoen. Een eigen labelprinter is een uitstekende oplossing – waarmee je flexibel en kosteneffectief kan reageren op die continue veranderingen.

Zo ben je er zeker van dat je labels altijd voldoen aan alle noodzakelijke en wenselijke producteisen, denk aan GHS, Nutri-Score & Plant labeling).

Er zijn vele standaard en aangepaste labelprinter oplossingen beschikbaar, compleet met op maat gemaakte software-interfaces en onderhoudscontracten.

Wil je meer informatie over product etiketten? We helpen je graag op weg naar de juiste etiketteeroplossing!

label expert martijn fokker Als officiële handels- en servicepartner voor labelprinterfabrikanten zoals Zebra, Sato, Epson, Oki en Toshiba weten we precies aan de hand van je etiketteerproces welke labelprinter het beste bij je past en kunnen we je toekomstgericht adviseren. We kijken uit naar een kennismaking.

Contact

 

Veelgestelde vragen

Is het zelf printen van productetiketten voordelig?
Ja, zeker! Zelf printen biedt diverse voordelen:

  • Lagere kosten per etiket: Geen minimum bestelhoeveelheden, minder opslagkosten en lagere printkosten per etiket.
  • Betere beschikbaarheid: Etiketten printen wanneer u ze nodig heeft, zonder te wachten op leveringen.
  • Flexibiliteit: Snel en eenvoudig aanpassen van etiketten bij wijzigingen of testen.
  • Minder verspilling: Je print alleen de etiketten die u nodig heeft, waardoor er minder ongebruikte etiketten overblijven.
  • Voldoen aan nieuwe eisen: Eenvoudig aanpassen van etiketten aan nieuwe wettelijke eisen of product eisen.

Voor wie is het zelf printen van etiketten geschikt?
Zelf printen is ideaal voor:

  • Bedrijven die gepersonaliseerde, seizoensgebonden of beperkte producten produceren.
  • Bedrijven die kleine series etiketten nodig hebben.
  • Bedrijven die flexibiliteit en snelheid nodig hebben bij het aanpassen van etiketten.
  • Bedrijven die willen besparen op de kosten van etiketten.
  • Bedrijven die de juiste printers in bezit hebben.

Welke apparatuur heb ik nodig om etiketten te printen?
Hiervoor heb je een etikettenprinter nodig, zoals de Epson C7500. Er zijn diverse kleuren- en zwart-witprinters beschikbaar, met verschillende afdruksnelheden en -kwaliteiten. Afhankelijk van jouw behoeften kan ook een etiketwikkelaar gebruiken om afgewerkte etiketten op een rol te verzamelen.

Is het moeilijk om etiketten te ontwerpen en te printen?
Nee, er zijn gebruiksvriendelijke softwarepakketten beschikbaar die het ontwerpen en printen van etiketten eenvoudig maken. Je kan zelfs kant-en-klare sjablonen gebruiken.

Kan ik hulp krijgen bij het kiezen van de juiste etiketteeroplossing?
Ja, zeker! Wij helpen graag bij het vinden van de juiste etikettenprinter en software voor uw specifieke behoeften. We zijn officiële handels- en servicepartner van diverse printerfabrikanten en kunnen toekomstgericht adviseren. Of je nou bezig gaat met zelfgemaakte labels of een probleem hebt met identieke labels of dozen zonder labels. Wij staan voor jou klaar.

Kan ik een offerte opvragen voor een etikettenprinter?
Ja, je kan een vrijblijvende offerte opvragen via onze website of contact opnemen met onze klantenservice.

Kan ik een proefdruk laten maken van mijn etiketten?
Ja, we kunnen je helpen met het maken van een proefdruk zoals stickers of een stickervel met zelfklevende achterkant, zodat je het resultaat kunt beoordelen voordat je een definitieve bestelling plaatst. Zo zal je zien dat het papier van hoge kwaliteit moet zijn zodat het bestand is tegen o.a. zon. Een goede bedrukking hoeft niet altijd een hoge prijs met zich mee te brengen. Wij helpen je mee de juiste keuzes te maken. Neem gerust contact op met onze klantenservice.