marquage jet d'encre

HP versus FUNAI / LX inkjet technologie

Als het gaat om het kiezen van een printtechnologie HP of Funai voor inkjetprinters, is er geen goed of fout antwoord. Printtechnologieën zijn divers en passen zich dus aan de behoeften van de klant aan, waarbij wordt voldaan aan kwaliteitsnormen, regelgeving en flexibiliteitsnormen.

Inkjetprinters worden geïntegreerd in industriële productielijnen, zoals in de voeding en farmaceutische industrie, om primaire en secundaire verpakkingen te markeren.

Houdbaarheidsdata, ingrediënten, geserialiseerde datamatrixcodes en logo’s kunnen worden afgedrukt op verschillende oppervlakken, op verschillende hoogtes en met een verschillende resolutie, afhankelijk van de keuze van de markeringstechnologieën, waarbij elke technologie bepaalde voordelen en beperkingen biedt.

In dit artikel duiken we in de wereld van HP Class en LX Class, twee toonaangevende leveranciers van inkjetcartridges, die geweldige oplossingen vormen voor industriële markering en printen, maar verschillende kenmerken en voordelen hebben.

HP Class vs LX Class

Onderhoudsvrij

Om te zorgen voor veiligere en schonere productielijnen én gemakkelijk en efficiënt gebruik door de operator, werken de HP- en LX-klassen met een cartridge-printkoptechnologie waarbij beide tegelijk worden vervangen. Dit betekent dat er bij elke nieuwe cartridge een nieuwe printkop is. HP en LX zijn dus onderhoudsvrij en garanderen een constante letterkwaliteit.

Resolutie

De printkwaliteit is altijd een punt van zorg voor producenten, aangezien deze de juiste resolutie moet hebben zodat de consument kan zien wat er op het product staat. Zowel LX als HP Classes zorgen voor afdrukken met een hoge resolutie:

  • HP print barcode tot 180 m/min bij 300 dpi, tot 300 m/min.
  • Met 45 m/min bereiken HP inktpatronen een resolutie tot 600 dpi dankzij piëzo-elektrische technologie, wat resulteert in schitterende printbeelden

LX klasse ongeëvenaarde resolutie:

  • Barcode printkwaliteit tot 240 m/min bij 300 dpi, oplopend tot 400 m/min met Dual Channel.
  • LX gebruikt inktpatronen en thermo-inkjets en drukt af met een resolutie tot 900 dpi, wat resulteert in uiterst briljante afdrukbeelden

Wat de resolutie betreft, biedt de LX-klasse een hogere resolutie dan HP, wat resulteert in een hogere afdrukkwaliteit.

Afdrukhoogte / Afstand tot het product

De afdrukhoogte is meestal een probleem in productielijnen, aangezien etiketteer- en codeersystemen de exacte positie van het product moeten kunnen bereiken om een stilstaand of bewegend product op de transportband te kunnen coderen.

Wat de afdrukhoogte betreft, zijn HP’s en LX’s aanbod enigszins verschillend:

Enerzijds kunnen HP printkoppen afdrukken op een hoogte van max. 12,55 tot 100 mm, met een afstand van de printkop tot het product oppervlak van 0,5 tot 5 mm, op poreuze en niet-poreuze oppervlakken, afhankelijk van het inkttype.

Anderzijds kunnen LX-printkoppen een hoogte bereiken van 12,7 tot 100 mm, met een afstand van maximaal 10 mm van de printkop tot het product oppervlak, wat zorgt voor flexibiliteit, aangezien kan worden afgedrukt op convexe en concave oppervlakken.

Beide klassen kunnen verschillende printkoppen tegelijk aansturen en maken het mogelijk om op verschillende zijden van verpakkingen te drukken, zoals de boven- en zijkant of in verschillende productielijnen. Met de LX-klasse kan zelfs op de onderzijde van een product worden gedrukt.

Kosteneffectieve oplossingen

HP en LX Classes zijn een uitstekende keuze als het op kosteneffectiviteit aankomt. Deze technologieën zijn onderhoudsvrij en dankzij het feit dat elke cartridge een nieuwe printkop is, hebben ze een hoge beschikbaarheid doordat de inkt eenvoudig en schoon kan worden vervangen.

Dit zorgt voor lage bedrijfskosten, een onmiddellijke respons en een ononderbroken werking. Zowel de HP- als de LX-klasse kunnen eenvoudig door een operator worden geïnstalleerd: HP heeft 3 verschillende types printkoppen, terwijl LX  2 verschillende types printkoppen heeft.

Afdruklay-out en parameters

LX Class inktpatronen slaan zinvolle printgegevens op zoals inkttype, fabrikant en inktinhoud, zodat ze automatisch kunnen worden ingesteld om de juiste inkt te herkennen, het inktniveau te detecteren en te melden dat de inkt moet worden vervangen om te voorkomen dat de werking wordt onderbroken.

De HP Class biedt soortgelijke voordelen door de SmartCard-functie, die inktniveaus herkent en de controller waarschuwt, zodat productie stops worden vermeden en de operator de inkt op tijd kan vervangen.

Inkjet Technologieën | Weber Markeer Oplossingen

Zoals in het begin gesteld, zijn er geen goede of foute antwoorden voor het kiezen van inkjet printtechnologieën. In plaats daarvan zijn er voor- en nadelen die zich aanpassen aan de specifieke behoeften van de klant, productiekenmerken en regelgevingskaders om productiedoelen, volumes en flexibiliteit te bereiken.

Codeeroplossingen zijn een kosteneffectief, betrouwbaar systeem dat wordt gebruikt voor

industrieel printen. Weber Labeling & Coding produceert thermische en piëzo-elektrische Weber Markoprint inkjetprinters die compatibel zijn met maar liefst vijf printtechnologieën: HP, Seiko, Funai, Trident en Xaar.

Bekijk het Weber codeer assortiment