EUR-palletmarkering

Inkjet printen goedgekeurd voor EUR-palletmarkering

Europallets zijn dragers die meerdere keren kunnen worden gebruikt. Ze zijn onmisbaar in de logistieke wereld: magazijnen, stellingen en vrachtwagenladingzones zijn afgestemd op de gestandaardiseerde afmetingen van deze industriële pallets. Het meest succesvolle open systeem is ontwikkeld en beveiligd door de European Pallet Association (EPAL). De bedrijfsvereniging onderhoudt alle technische voorschriften, zoals de specificatie voor het markeren van de pallets.

Sinds 1 augustus 2019 kunnen de officiële testmarkeringen op de hoekblokken (‘EPAL’ in ovale vorm) en middelste blokken (IPPC / ISPM 15 en EPAL-code) worden aangebracht door industriële inkjetprinters. Voor die tijd was alleen de brandijzertechniek toegestaan.

Volgens een persbericht van EPAL is de belangrijkste reden voor deze beslissing de introductie van de nieuwe EPAL CP-pallets. Hierbij zouden etiketten moeten worden aangebracht op kleinere blokken van verschillende grootte. De inkjettechnologie levert niet alleen een hoge markeerkwaliteit, maar biedt ook een grotere veelzijdigheid voor toekomstige ontwikkelingen.

Inkjetprinters markeren betrouwbaar op vrijwel alle oppervlakken

Inkjet-markering op hout
inkjettechnologie levert een hoge markeerkwaliteit op hout
Inkjet printer Markoprint integra Ultimate
Inkjet printer Markoprint integra Ultimate

Industriële inkjetprinters kunnen langs de productielijn een breed scala aan producten en verpakkingen markeren. Ze zijn uiterst efficiënt en passen perfect bij bedrijven met hoge productiesnelheden. Het brede scala aan verschillende inkten zorgt voor uitstekende afdrukresultaten op zowel gladde als absorberende materialen. Vanwege de voordelen van inkjetprinters kunnen zelfs etiketteermachines en etiketten worden vervangen om kosten te besparen in interne logistiek. Bekijk onze vergelijking van etikettering versus inkjet op kartonnen dozen!

Wilt u meer weten over inkjetprinten in industriële omgevingen? Weber Marking Systems is een expert op dit gebied: we beantwoorden graag uw vragen en regelen een GRATIS persoonlijk adviesgesprek met u!

Contacteer ons nu

 

Titelafbeelding van European Pallet Association e. V. (EPAL)