LPN_label_aanbrengen

Kleertjes.com gebruikt LPN voor snelle orderafhandeling

Vorig jaar is Kleertjes.com verhuisd naar een nieuw distributiecentrum en ze wilde een optimalisatie realiseren in hun interne logistiek en transportsysteem. Nu ruim een jaar later draait het orderpick en logistiek proces nog steeds op rolletjes door LPN (License Plate Number). Hoe werkt het? Wij vertellen het in deze blog.

Inrichting distributiecentrum

Kleertjes.com is een webshop met baby- en kinderkleding. Men verstuurd alle kleding vanuit het distributiecentrum in ‘s-Heerenberg. De ambitie van Kleertjes.com is groeien!

In het vorige distributiecentrum pickte men de orders met een orderverzamelkar, vervolgens lopend gebracht naar een paktafel en manueel inpakt.

Kleertjes.com

Samen met system integrator Maas Internal LogistiX hebben wij het logistieke proces bekeken en geluisterd naar de groeiambities van kleertjes.com. Om de beoogde groei te kunnen realiseren hebben we een deel van het proces gemechaniseerd en geautomatiseerd.

Zodat ze een groei realiseren labelen ze 1000 dozen per uur met Weber systemen.

Wat brengt LPN Labeling Kleertjes.com

LPN_label_orderOm het order verzendproces sneller te laten verlopen maken ze gebruik van een intern track & trace middels LPN.

Een blanco doos of omverpakking wordt voorzien van een LPN label. Aan dit label wordt een order gekoppeld.

De doos vervolgt zijn weg manueel of automatisch door het orderpick-proces. Wanneer de doos gevuld is met producten, gaat de doos naar de verzendstraat.

LPN vertelt het WMS of ERP-systeem waar de doos naar toe moet, print een verzendlabel en brengt deze automatisch aan. LPN labels kunnen handmatig of automatisch worden aangebracht.

Bekijk de video van Kleertjes.com om het order verwerk- en verzendproces met LPN te zien. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een Alpha Compact applicator voor het aanbrengen van een voorbedrukt LPN (License Plate Number) op de doos. En een LA 4050E Print & Apply systeem, die print aan de hand van de LPN het verzendetiket en brengt deze automatisch aan.

Een applicator voor het aanbrengen van een voorbedrukt LPN (License Plate Number) op de doos. Een label print & apply systeem om het LPN label te kopiëren en aan te brengen. En een print & apply systeem voor het automatisch printen en aanbrengen van het verzendetiket.

Wir würden Ihnen an dieser Stelle gerne einen zusätzlichen Inhalt anzeigen (z. B. YouTube-Video). Dafür benötigen wir jedoch Ihre Erlaubnis, Cookies zu setzen:

Label & Codeer Partner voor E-commerce

E-commerce is groot en wordt alleen maar groter. Om mee te groeien met de vraag naar online shoppen zijn bedrijven genoodzaakt om de e-commerce logistiek te optimaliseren en automatiseren.

Weber geeft advies, produceert en levert optimalisatiemogelijkheden voor het order verwerk- en verzendproces. Of het nu gaat om 50 orders per dag of 1000 per uur, optimaliseren loont!

Laat je inspireren en bekijk kostenbesparende oplossingen in de whitepaper ‘E-commerce logistiek automatiseren’.

Op zoek naar meer inspiratie?

Weber Labeling & Coding