LPN_Label_scannen

LPN Labeling trends voor een sneller logistiek proces

LPN Labeling wordt gebruikt in een intern track & trace systeem en kan in verschillende processen worden toegepast als alternatief voor etiketten. Daardoor krijg je real-time inzicht in voorraden, locatie van goederen en status van orders. Een LPN Label is een etiket met een referentienummer, oftewel een License Plate Number (LPN), Serialisatie of Barcode label. Een LPN Label is een voorbedrukt etiket met een uniek nummer, die alleen past op één pallet of één doos.

De productverpakking (doos, enveloppe, zak of zweefverpakking) labelt men met een LPN Label. Aan het License Plate Number koppelen ze informatie over de betreffende verpakking, zoals relevante data, lotnummers, kleurcodes of gevaren. Wanneer ze elders in het magazijn het LPN Label scannen weet diegene precies wat ermee moet gebeuren, waar het naar toe moet, wat erin zit en wat de gevaren zijn.

De trends in LPN Labeling

In opkomst is de vraag naar kleur, kleurvariaties, dynamische inhoud en duurzaamheid in LPN Labels. Immers is een kleurenlabel gemakkelijker te herkennen op een pallet met dozen. Ook kan de kleur van het label aangeven wanneer goederen zijn binnen gekomen, voor wie het bestemd is, waar het naar toe moet of iets anders belangrijks.

Het gebruik van een mindere kwaliteit papier is meestal voldoende voor de meeste toepassingen. Een LPN Label is namelijk een goedkoop verbruiksartikel. Toch stijgt de vraag naar een langere levensduur van de LPN Label. Bijvoorbeeld, omdat men dozen bij retour checken op de order of juiste inhoud. Dan kies je voor polycomposietmaterialen die slijtvaster zijn en beter tegen wisselende omstandigheden kunnen.

Verandering van LPN Label productie

LPN_label_scannenDe nieuwe vraag naar LPN Labels veranderen de productie van de etiketten. Weber produceert LPN Labels met een hoge kwaliteit en nauwkeurigheid, zodat het logistieke proces versnelt. De klant kan ervan op aan dat de barcode bij de eerste poging direct wordt gescand, dat de inhoud goed wordt afgelezen en dat de etiketten het doel dat we voor ogen hadden nastreeft.

Het hele ordertrackingproces hangt af van de capaciteit van de scanner die de LPN barcode leest. Aangezien de snelheid en capaciteit bepalen de barcode leeskwaliteit en daarmee het materiaal en inkt van het etiket.

Produceren naar wens

Afhankelijk van de hoeveelheid etiketten en de toepassing bepaalt Weber samen met de klant wat de meest kosteneffectieve oplossing is voor het bedrijf.
Kiezen we voor een thermische druktechniek met een lint? Welke etiketmaterialen (papier of kunststof of lijm) kiezen we? Want dat bepaalt de prijs van het etiket en bepaalt ook het rendement van de oplossing.

Om er zeker van te zijn dat het etiket geschikt is voor de toepassing bieden wij ook de juiste etiketteeroplossing. Met dit voorkomt men dat etiketten te vroeg of te laat loslaten en er vertraging ontstaat in het proces.

Wir würden Ihnen an dieser Stelle gerne einen zusätzlichen Inhalt anzeigen (z. B. YouTube-Video). Dafür benötigen wir jedoch Ihre Erlaubnis, Cookies zu setzen:

Serialisatie softwareoplossingen

Weber biedt een gratis databasebeheersysteem om ervoor te zorgen dat barcode LPN labels correct worden geserialiseerd, waardoor er geen dubbele barcode-etiketten worden geleverd. Dit is belangrijk wanneer er meerdere magazijnen/locaties zijn, die met hetzelfde Warehouse Management System werken en binnen de farmacie branche. Ook biedt Weber een gespecialiseerde seriële barcodeprogramma aan op basis van een door de klant gedicteerde reeks.

LPN Labeling formaten

  • Enkele rollen
    Standaardrollen met opeenvolgend bedrukte barcode-etiketten, verkrijgbaar in de meeste formaten.
  • Single Twin Rolls
    Twee identieke etiketten die naast elkaar of na elkaar op de rol zitten. Men gebruiken deze veelal  bij bedrijven die kleinere pallets, kratten en/of dozen verwerken.
  • Single Dual Rolls
    Een etiket met twee sets inhoud per etiket. Ze kunnen om de hoek van een pallet worden aangebracht en worden vaak opeenvolgend besteld.
  • Dual Twin Rolls
    Een etiket met twee sets inhoud en voorzien met een exacte kopie ernaast op de rol. Men gebruikt deze veelal in grote distributiecentra die grote pallets verwerken, waarbij ze tot 4 zijden van een pallet etiketteren.

Levering schema’s en strategieën

Weber levert aan grote online retailers, distributiecentra, e-fulfilment bedrijven en in de e-commerce logistiek. Hiervoor houden we de LPN voorraad labels bij en zorgen we ervoor dat er op tijd LPN Labels geleverd zijn, zodat de continuïteit in het logistieke proces is gewaarborgd. Door het wereldwijde netwerk van Weber kunnen wij LPN Labels altijd op tijd produceren en leveren worden.

Naast de LPN etiketten creëert, produceert en onderhoudt Weber complete etiketteer- en printoplossingen voor productie en logistieke processen. En verkoopt Weber A-merk labelprinters, printlinten en inktcartridges. Dat maakt Weber een betrouwbare labeling & coding partner.

Vraag advies

 

Veelgestelde vragen

Wat is LPN Labeling?
LPN Labeling is een track & trace systeem dat gebruikmaakt van etiketten met unieke codes (LPN’s) om de locatie, status en andere informatie van goederen te identificeren en te beheren. Deze labels worden op pallets, dozen of andere verpakkingen geplakt en kunnen worden gescand om real-time inzicht te krijgen in de logistieke keten.

Wat zijn de voordelen van LPN Labeling?

  • Verhoogde efficiëntie: LPN Labeling kan de efficiëntie van het logistieke proces verhogen door het automatiseren van picking, packing en tracking.
  • Verbeterde nauwkeurigheid: LPN Labeling kan de nauwkeurigheid van de voorraadbeheersing en orderverwerking verhogen.
  • Verminderde kosten: LPN Labeling kan de kosten van verloren of beschadigde goederen verminderen.
  • Betere traceerbaarheid: LPN Labeling kan de traceerbaarheid van goederen in de logistieke keten verbeteren.

Wat zijn de trends in LPN Labeling?
Er is een toenemende vraag naar:

  • Kleurvariaties: Kleurenlabels zijn gemakkelijker te herkennen en kunnen worden gebruikt om verschillende soorten goederen te identificeren.
  • Dynamische inhoud: Dynamische inhoud kan op het etiket worden afgedrukt, zoals de datum van ontvangst, de vervaldatum of de lotcode.
  • Duurzame materialen: Duurzame materialen zijn bestand tegen vocht, scheuren en andere omgevingsinvloeden.

Hoe kiest u de juiste LPN-etiketten?
De keuze van de juiste LPN-etiketten hangt af van verschillende factoren, zoals:

  • De toepassing: De etiketten moeten geschikt zijn voor de beoogde toepassing, zoals pallets, dozen of kleine verpakkingen.
  • De omgeving: De etiketten moeten bestand zijn tegen de omgevingsomstandigheden, zoals vocht, temperatuur of chemicaliën.
  • De budget: De kosten van de etiketten variëren afhankelijk van het materiaal, de afdruktechnologie en de hoeveelheid.

Wie kan mij helpen met LPN Labeling?
Weber Marking Systems is een specialist in LPN Labeling en kan je helpen met:

  • Het ontwerpen en produceren van LPN-etiketten
  • Het implementeren van een LPN-track & trace systeem
  • Het kiezen van de juiste etiketteeroplossing

Wat is de toekomst van LPN Labeling?
LPN Labeling zal naar verwachting steeds belangrijker worden in de logistiek, met de toenemende vraag naar efficiëntie, traceerbaarheid en duurzaamheid. De integratie van LPN Labeling met andere technologieën, zoals RFID en blockchain, zal de mogelijkheden van deze technologie verder uitbreiden.