tht printer

THT Printer | Duurzaam, Schoon & Super Scherp

Voedselveiligheid en klimaatneutraal. Dat maakt de duurzame THT printer dé toekomst. Daarnaast is het beter voor mens en milieu. Waarom? Dat leggen we uit.

Ontwikkeling van inkjetprinters

Klein karakterprinterInkjetprinters ontstond in de 20ste eeuw, maar de beste ontwikkeling is de ontdekking van Drop On Demand (DOD) technologie uitgevonden door Zoltan in 1972. DOD technologie is vooruitstrevender dan de Continuous Inkjet technologie. En zorgt vandaag de dag voor schonere THT printers en productieomgevingen die helpen aan een duurzamere toekomst voor mens en milieu.

 

Schone THT Printer

schone productieomgevingVoor het printen van variabele informatie op producten kun je gebruik maken van verschillende soorten technieken. Een schone technologie is Thermal Inkjet. Een technologie waarbij géén slijtage plaatsvindt op bewegende onderdelen en géén onderhoudscontract voor nodig is.

In tegenstelling tot Continuous Inkjet waarbij continu een stroom inktdruppels uit komt. Dit veroorzaakt een vuile productie omgeving en zorgt voor een zeer onaangename lucht. De stof die vrijkomt is tevens schadelijk voor de werknemers.

Hierdoor heeft Thermal Inkjet voor bedrijven een lagere Total Cost of Ownership (TCO) dan Coninuous Inkjet en maakt een Thermal Inkjetprinter een schone THT printer.

 

Super Scherp THT printen

scherpe tht printer

Dagelijks kom je in de supermarkt houdbaarheidsdatums tegen die gestippeld zijn. Daarmee bedoelen we een houdbaarheidsdatum die bestaat uit kleine puntjes inkt en daardoor niet altijd goed leesbaar zijn.

 

En dat terwijl er al langere tijd op de markt de Thermal Inkjet Technologie is, waarmee een super scherpe datum geprint wordt. Een duurzamere technologie die consumenten beter verteld hoe lang het product houdbaar is en veel minder fouten veroorzaakt in het terughalen van lot en batchnummers. Dat zorgt weer voor minder voedselverspilling en meer voedselveiligheid.

 

Duurzame toekomst voor de THT Printer

Vandaag de dag wordt er nog te veel geprint met Continuous Inkjet. Elke ondernemer die een Continuous Inkjetprinter heeft staan, zou zichzelf moeten afvragen waarom. Het is duurder en schadelijker dan een Thermal Inkjetprinter. Een Thermal THT Printer heeft immers minder downtime en verdient zichzelf in no-time terug.

 

ROI Thermal Inkjet Printer

  • Schone werkomgeving
  • Minder onderhoud
  • Geen verspilling van inkt
  • Beter voor mens & milieu
  • Goedkoper dan Continuous Inkjet

Sta je open voor een duurzame productie? Kies dan een Thermal THT Printer, dan werk je mee aan een schonere toekomst voor ons allemaal.

Assortiment Thermal THT printers

 

Duurzaam coderen en etiketteren in de foodbranche

Laat je nog meer inspireren in de duurzame mogelijkheden voor etiketteren & coderen in de food en dranken. In de Whitepaper: “Duurzaam Labelen & Coderen in de Foodsector” lees je over voedselveiligheid, hoe je producten veilig kan markeren en welke mogelijkheden er zijn om duurzaam informatie aan te brengen.