Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Ontwikkeling en fabricage
"Made in Germany"
Professionele oplossingen
voor de industrie

Pakketten in vijf minuten klaar voor verzending

Volledig geautomatiseerde logistieke afhandeling bij schoenenconcern Görtz, mede dankzij de etiketteermachines van Weber Marking Systems

De klanten van Ludwig Görtz GmbH hoeven niet lang te wachten op de schoenen die ze online besteld hebben: Passende paren schoenen worden binnen 24 uur afgeleverd bij een van de 160 winkels of rechtstreeks bij de klant thuis. En opdat dit feilloos verloopt, heeft het schoenenconcern een volledig geautomatiseerde logistieke afhandeling. De print- en aanbrengsystemen van Weber Marking Systems vormen een belangrijk onderdeel van deze ingenieuze afhandeling.

Bekijk de video:

Download het rapport (engels)

Barcode-etiketten en verzendlabels

Görtz heeft een volledig geautomatiseerd ERP-systeem. Het concern verstuurt elk jaar ruim 6 miljoen paar schoenen vanuit het magazijn in Hamburg. Dennis Schumacher, hoofd logistiek bij Görtz, zegt daarover het volgende: "Sommige artikelen gaan direct na ontvangst naar de scan- en etiketteerstations en zijn binnen slechts vijf minuten al weer klaar om naar de klant te worden verzonden!"

Schoenenconcern Görtz stuurt daartoe zijn leveranciers bij elke bestelling een individuele template voor een speciaal label, dat duidelijk op de betreffende verzenddoos moet worden aangebracht. Zodra er een doos in het logistiek centrum van Görtz wordt afgeleverd, wordt deze gescand. Het ERP-systeem weet direct welke leverancier, welk artikel heeft geleverd. Het computersysteem bepaalt binnen een fractie van een seconde of het artikel opgeslagen, opnieuw verpakt of meteen doorgestuurd moet worden. Deze informatie wordt in een barcode gecodeerd en naar een Bluhm print- en aanbrengsysteem type Legi-Air 4050 verzonden. Het print- en aanbrengsysteem print een etiket met de betreffende barcode en brengt dit aan op de passerende doos. Alle op deze manier gekenmerkte dozen, worden op verschillende plekken gescand en automatisch door het magazijn geleid. Een tweede print- en aanbrengsysteem voorziet de dozen van het juiste verzendlabel.


Contact opnemen

Graag bieden wij u persoonlijk, individueel en gratis advies.
*Verplichte velden

Contact

Contact us

+31(0)36-5345254

Schrijf een e-mail

Weber Marking Systems BV

Steurstraat 19

NL - 1317 NZ Almere