Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Ontwikkeling en fabricage
"Made in Germany"
Professionele oplossingen
voor de industrie

Etiketteren en printen ten dienste van het milieu

Twee systemen van de Bluhm Weber groep etiketteren de AdBlue®-producten van het Hoyer concern

Het Hoyer concern is een van de grootste fabrikanten van AdBlue®. Deze synthetisch gefabriceerde, 32,5% ureumoplossing wordt bij dieselvoertuigen, met een SCR-katalysator, toegevoegd aan de uitlaatgasstroom, om de uitstoot van stikstofoxiden van dieselvoertuigen te verminderen. Hoyer produceert elk jaar 150 miljoen liter van deze oplossing, die in flessen en jerrycans met een inhoud van 1 tot 20 liter wordt verkocht. Er moeten dan ook elke dag meer dan 2.400 AdBlue®-producten geëtiketteerd en gemarkeerd worden. Hoyer vertrouwt daarbij op de identificatietechnologie van Weber Marking Systems.

Bekijk de video:

Download het rapport (engels)

Etiketteren van verschillende producten

De lege verpakkingen worden op de lopende band tegelijktijd van twee kanten van etiketten voorzien, door meerdere Geset etiketteermachines. Een top-band in het Geset 100 etiketteersysteem fixeert en transporteert de lichte verpakkingen. Hoyer maakt gebruik van verschillende verpakkingen, zoals ronde flessen, maar ook kegelvormige jerrycans. De “operator” en/of gebruiker kan de installaties met enkele handelingen geschikt maken voor een ander product.

Het ruimtebesparende etikettenaanbrengsysteem Alpha Compact vormt het hart van het systeem. De Alpha Compact installaties brengen met behulp van verschillende “toepassingsafhankelijke” applicatoren de voorgedrukte etiketten snel en met een grote nauwkeurigheid op de producten en verpakkingen aan. Bij Hoyer worden 'Wipe-On' applicatoren gebruikt, die de etiketten op de zijkant van de voorbij komende producten aanbrengen, op volle snelheid.

Duurzame bedrukking met Markoprint X1JET

Na het aanbrengen van de etiketten brengt de Markoprint X1JET - een thermische inkjetprinter van Weber Marking Systems - het chargenummer en de houdbaarheidsdatum aan op elk product aan. Omdat inkt op waterbasis niet geschikt is voor kunststof oppervlakken, maakt Hoyer gebruik van solvent inkt. Deze inkt hecht uitstekend op kunststof en droogt snel.


Contact opnemen

Graag bieden wij u persoonlijk, individueel en gratis advies.
*Verplichte velden

Contact

Contact us

+31(0)36-5345254

Schrijf een e-mail

Weber Marking Systems BV

Steurstraat 19

NL - 1317 NZ Almere