Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Ontwikkeling en fabricage
"Made in Germany"
Professionele oplossingen
voor de industrie

Barcodeprinter

Een etikettenprinter waarmee een etiket met barcode kan worden geprint.

Labelprinters, die speciaal ontwikkeld zijn om etiketten met een barcode te bedrukken, worden barcodeprinters genoemd. Barcodes kunnen rechtstreeks, of met behulp van een etiket, op het product worden aangebracht.

Barcodeprinters zijn doorgaans tafelprinters, ofwel desktopprinters, maar er zijn ook uitvoeringen die kunnen worden opgenomen in een compleet Print & Apply systeem. De printers hebben de mogelijkheid gebruik te maken van unieke gegevens uit de productie of deze vanuit een database te halen, zoals bijvoorbeeld charge- of lotnummers.

Barcodeprinters een industriële omgeving.

In de industrie worden vooral printers gebruikt, middels het 'thermal transfer principe'. De printer wordt voorzien van een "lint", waarmee de te printen tekst wordt  overgedragen op het etiket, bijvoorbeeld het printen van opvolgende nummering en de actuele datum.

In barcodeprinters zijn vaak functies beschikbaar, die niet geïntegreerd zijn in de gewone IT-printers. Functies als de mogelijkheid een opeenvolgende nummering te printen als tekst of als barcode. Ook een THT of een TGT datum met een vaste "offset"  kunnen eenvoudig berekend en geprint worden.

Thermische printers

Barcodeprinters zijn eigenlijk altijd thermische printers. Die printen met (thermal transfer) of zonder lint (thermo direct). Middels warmte wordt de te printen tekst op het etiket aangebracht.

Zebra : Fabrikant van barcodeprinters

Totaalservice voor barcodes

Het zijn echter niet alleen de diensten die wij kunnen aanleveren. Als de machines eenmaal ingesteld zijn naar de wensen van de klant, kunt u de machine in uw eigen bedrijf gebruiken. De totaalservice, die Webermarking levert aan onze klanten, gaat van het instellen van de systemen tot aan het leveren van de systemen met uiteraard de nazorg, die eventueel benodigd is voor aanpassingen in het systeem of uw administratie. Wij lopen samen met u het systeem door om de barcodes aan de producten te koppelen en deze vervolgens in te stellen in de systemen van onze barcode printers. U kunt de barcode printer dan vervolgens zelf in uw productielijn opnemen. Ook geven we onze klanten koopadvies over welke printer het beste binnen uw bedrijf past, of binnen uw bedrijfsvoering.

Besturingssystemen

De barcode printer werkt met toegankelijke besturingssystemen, die makkelijk te installeren zijn binnen uw eigen bedrijfssystemen. Hieraan worden de printers gekoppeld en kunnen de barcodes ingesteld worden, om ze vervolgens eenvoudig uit te kunnen printen. Onze experts binnen het bedrijf leveren de service aan u om de systemen aan elkaar te koppelen. Zo kunt u uw eigen producten ook makkelijk labelen en ze in uw eigen administratie bijhouden. 

Om tegenwoordig producten in het internationele goederenverkeer te kunnen vervoeren over zee, over de weg of in de lucht: allen dienen identificeerbaar te zijn. Het labelen van producten via barcodes is dus een zeer belangrijk onderdeel van het internationale vrachtverkeer. Dit geldt niet alleen voor het internationale vrachtverkeer op een Business to Business niveau: ook als het product in de winkel ligt dient de verkoop geadministreerd te worden. Om de inkoop en verkoop van producten eenvoudig bij te houden, biedt Webermarking u de service om u hier in te voorzien.

Webermarking biedt u een grote variatie aan op het gebied van barcode printers. Door onze geavanceerde machines kunnen wij de apparaten zodanig instellen dat ze op vrijwel elk materiaal en in elke vorm de barcodes kunnen printen. Onze technici kunnen elk format, dat u als klant aanlevert, instellen in de machine en voor u de juiste barcodes uitgeprint leveren. Bovendien heeft u ook nog de keuze tussen het soort materiaal waarop de barcode printer de barcodes afdrukt. Met inachtneming van de processen, welke de producten doorlopen als ze eenmaal gelabeld zijn, is het belangrijk om te kijken op welk materiaal ze gedrukt moeten worden. Bestaat er de kans dat de producten nat worden, kan de barcode printer het bijvoorbeeld op waterbestendig materiaal drukken. Het kan ook zijn dat de etiketten op materiaal geplakt dienen te worden dat niet zo goed aanhecht (bijvoorbeeld metalen), of dat het bestand moet zijn tegen chemicaliën. In deze gevallen wordt er een speciale inkt gebruikt die zorgt dat de barcode behouden blijft. Voor elk materiaal is er wel een barcode printer die op het juiste materiaal kan printen. Bovendien zijn er verschillende modellen van barcode printers beschikbaar die bij bijvoorbeeld ook op verschillende snelheden kunnen werken, om precies te kunnen voorzien in de wensen en behoeften van de klanten.

Contact opnemen

Contact

Contact us

+31(0)36-5345254

Schrijf een e-mail

Weber Marking Systems BV

Steurstraat 19

NL - 1317 NZ Almere