Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Ontwikkeling en fabricage
"Made in Germany"
Professionele oplossingen
voor de industrie

Drop-On-Demand inkjetprinter

Wat is een Drop-On-Demand-systeem? (Wordt ook wel inktstraalsysteem genoemd.)

Een Drop-on-Demand-printer is een inkjetsysteem waarvan de printkop, met behulp van thermisch opgewekt explosies van belletjes (bijv. bubble jet, thermische inkjet) met onderbrekingen druppeltjes op het substraat spuit en zo de te printen “afbeelding” genereert.

Werking

Bij het Drop-on-Demand-proces wordt de inkt in de printkoppatronen eerst tot op verdampingstemperatuur verwarmd. Daardoor vormt zich een dampbel in de inkt, die bij het afkoelen weer implodeert. Door deze implosie wordt in de inkt een soort schokgolf opgewerkt, die er weer voor zorgt dat het druppeltje inkt wordt weg geschoten en via de printkop op het te bedrukken product terecht komt. .

De techniek

Bij de Drop-on-Demand-techniek wordt ieder spuitmondje afzonderlijk bestuurd. Het voordeel is de eenvoudige techniek en de daarmee samenhangende lage prijs. Het is ook mogelijk om teksten met grote letters te produceren, vanwege de relatief grote diameter van de spuitmonden. De weergegeven bedrukking  is bij de toepassing van de Drop-on-Demand-techniek goed leesbaar en schoon. Ook kwetsbare en ongelijke oppervlakken worden snel en zonder problemen van een keurige bedrukking voorzien. Er is inkt in verschillende kleuren verkrijgbaar, voor poreuze oppervlakken (papier, karton, hout, enz.) en voor gladde oppervlakken (kunststof, metaal, glas, enz.).

Contact opnemen

Contact

Contact us

+31(0)36-5345254

Schrijf een e-mail

Weber Marking Systems BV

Steurstraat 19

NL - 1317 NZ Almere