Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Ontwikkeling en fabricage
"Made in Germany"
Professionele oplossingen
voor de industrie

Folie-etiketten bedrukken

Niet elk materiaal kan even goed bedrukt worden. De mate waarin een oppervlak goed bedrukt kan worden, hangt onder meer af van de oppervlaktespanning en de bevochtiging (hoe een druppel water zich over het oppervlak verspreidt).

Problemen bij het bedrukken van kunststoffen

Wanneer een folie niet behandeld is, loopt de inkt uit. Vooral bij gladde, niet absorberende materialen zoals kunststoffen is dit een uitdaging. De meeste kunststoffen die ook voor de diverse etikettenfolies worden gebruikt, hebben een zogenaamd “ongepolariseerd” (laagenergetisch) en waterafstotend oppervlak, waaraan opdrukken zich maar moeilijk hechten.

Optimale drukresultaten dankzij een speciale behandeling

Om ook op folie-etiketten tot een optimaal drukresultaat te komen, moet de folie aan de te bedrukken bovenkant vooraf speciaal zijn voor-behandeld. Hiervoor zijn twee normen vastgesteld en bewezen: het aanbrengen van een permanente topcoat (een soort printlak) of de aanmerkelijk voordeliger corona-behandeling.

Verbeterde hechteigenschappen dankzij de coronabehandeling

Bij de coronabehandeling wordt de folie aan een hoogspanningsontlading blootgesteld, die de oppervlaktespanning (grensvlakspanning) verhoogt en daardoor de hechteigenschappen van het materiaal verbetert. De op deze manier voorbehandelde folies kunnen permanent en veegvast worden bedrukt. Omdat de spanning naar verloop van tijd weer wordt ontladen, neem ook het hechtvermogen af.

Maar ook hiervoor bestaat een oplossing: voor een optimaal drukresultaat wordt de oppervlaktespanning van met corona voorbehandelde soorten materiaal direct voor de verwerking, in speciale corona-installaties, nog een keer vernieuwd.  

Weber Marking Systems beschikt in de eigen etikettenproductie over de genoemde installatie, zodat in het ruim voorziene folieportfolio, behalve talrijke folies met topcoat, ook voordelige alternatieven in de vorm van met corona behandelde folies te vinden zijn. Bij vele druktoepassingen voldoen met corona behandelde folies naar behoren en zijn de resultaten volkomen naar tevredenheid.

Contact opnemen

Graag bieden wij u persoonlijk, individueel en gratis advies.
*Verplichte velden

Contact

Contact us

+31(0)36-5345254

Schrijf een e-mail

Weber Marking Systems BV

Steurstraat 19

NL - 1317 NZ Almere