Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Ontwikkeling en fabricage
"Made in Germany"
Professionele oplossingen
voor de industrie

Warmte druk (ook wel Hotstamp genoemd)

Warmte druk (hotstamp) is een drukprocedé waarbij de af te drukken afbeelding met behulp van warmte en druk vanaf een speciale folie op het te bedrukken materiaal wordt overgebracht. Het betreft hier een drukmethode in een hoogdrukprocedé, waarbij in plaats van drukinkt gekleurde folie wordt toegepast. De gedrukte afbeeldingen worden verhoogd of verlaagd op de ondergrond aangebracht.

Met een verwarmde drukstempel of een drukplaat wordt een dunne folie op het papier aangebracht. De gekleurde folie wordt tijdens het stempelprocedé onder invloed van druk en warmte losgeweekt van het draagmateriaal en vormt een verbinding met het materiaal dat moet worden bedrukt. Met behulp van warmtefolie bedrukking  worden vaak boektitels, omslagen en verpakkingen bewerkt.

Bij thermotransferprinters en kleuren linten wordt een vergelijkbaar principe gebruikt.

Kleuren linten die speciaal voor thermotransfer printers worden gebruikt om folie, papier en etiketten te bedrukken, worden ook vaak aangeduid als folie, carbonlint, lint, printfolie of thermotransferlint. Ieder kleuren lint of iedere folie beschikt over speciale eigenschappen die aan de speciale vereisten, van het materiaal dat moet worden bedrukt, moeten voldoen.

Contact opnemen

Graag bieden wij u persoonlijk, individueel en gratis advies.
*Verplichte velden

Contact

Contact us

+31(0)36-5345254

Schrijf een e-mail

Weber Marking Systems BV

Steurstraat 19

NL - 1317 NZ Almere