Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Ontwikkeling en fabricage
"Made in Germany"
Professionele oplossingen
voor de industrie

Het belang van etiketten

De etiketten die tegenwoordig in productie, logistiek en handel worden gebruikt zijn inmiddels niet meer weg te denken, als informatie- en reclamedrager. Zo moeten op veel producten tegenwoordig informatie te staan met betrekking tot het gebruik, de gezondheid en ingrediënten. De leesbaarheid van deze informatie is een van de dingen waarop gebruikers moeten letten, wanneer ze bijvoorbeeld een wijnetiket maken. Daarnaast dienen ze bij het verzenden en traceren van producten, het optimeren van bedrijfsprocessen en verschaffen van informatie over het product aan de lezer. Ook heeft ieder product of productgroep, andere eisen voor de etiketten. Zo zijn er grote verschillen tussen de klanten die bijvoorbeeld brief- of wijnetiketten maken, en de klanten die etiketten maken voor auto-onderdelen. Deze moeten namelijk in veel gevallen na tien jaar nog steeds leesbaar zijn.

De etiketten van Webermarking

Webermarking biedt een veelvoud aan mogelijkheden wat betreft etikettering. Zo zijn er onder andere blanco etiketten die bedrukt kunnen worden met productinformatie of grafische aansprekende vormen en illustraties. Ook etiketten voorzien van RFID technologie behoort tot de mogelijkheden. Bij iedere etiket-opdracht wordt een nauwkeurige analyze gemaakt. De etiketten en het kleefmateriaal worden op elkaar afgestemd en de layout kunnen voor ieder etiket naar wens worden aangepast. Zo kunnen klanten hun eigen brief-, verpakking- of wijnetiket maken.

Webermarking beschikt over geavanceerde druktechnieken en slaat haar materialen centraal op. Meer dan 100 verschillende materialen voor de etiketten zijn continu aanwezig. Hierdoor kunnen de tijd en kosten voor het maken van de etiketten, tot een minimum worden beperkt. Bovendien kunnen op deze manier spoedopdrachten in de kortst mogelijke tijd afgehandeld worden.

In het Flexoprint-proces kunnen tot acht kleuren geprint worden. Verder is een combinatie met bedrukking van de achterzijde ook mogelijk. Op de etiketten kunnen afbeelding en illustraties, zoals een bedrijfslogo, foto´s of waarschuwingstekens worden geprint. Dit kan interessant zijn voor gebruikers die bijvoorbeeld een wijnetiket maken, waarop passende grafische vormen horen te staan. Het eindproduct kan zowel op een rol (waarbij de doorsnede kan varieeren), als zigzag gevouwen (leporello) worden afgeleverd. De etiketten kunnen onder andere worden voorzien van oplopende nummering, perforatie en sleuven.

De kwaliteit van de etiketten

Bij alle etiketten staat de kwaliteit voorop. Door de aanwezigheid van de laatste en meest geavanceerde technieken kan Webermarking deze kwaliteit leveren. Bovendien moeten alle eindproducten een automatische kwaliteitscontrole ondergaan. Naast geavanceerde machines en materialen, zijn ook hoog gekwalificeerde en competente medewerkers aan twaalf printmachines. Door de hoge capaciteit en flexibileit kunnen de kosten voordelig gedekt worden.

Voor iedere branche of productgroep kunnen de etiketten worden afgestemd. Zo moeten etiketten voor de chemische industrie bestand zijn tegen bijvoorbeeld vocht en moet het kleefmateriaal zeer sterk zijn. Etiketten voor de textielindustrie zullen aan de betreffende materialen worden aangepast en bovendien aan esthetische eisen voldoen. Daarnaast zullen etiketten voor verpakkingen en transport voorbereid zijn op relematige verwisseling van tekst. Ook voor complexe vormen zoals wijnflessen biedt Webermarking de mogelijkheid een wijnetiket te maken. De klant kan er in dit geval voor kiezen, of zelf een wijnetiket maken en bij Webermarking printen, of het hele proces van wijnetiketten maken overlaten aan Webermarking.

RFID is een gebied waarin Webermarking zeer actief is en dat geldt ook voor haar etiketten. Bovendien is Webermarking bereid om advies te geven met betrekking tot zaken als kwaliteitsgarantie, Tracking and Tracing of individuele product eigenschappen. Klanten die specifieke eisen hebben voor bijvoorbeeld etiketten voor wijnflessen, kunnen zelf een bij ons een wijnetiket maken en bij Webermarking printen, of op maat wijnetiketten maken.

Contact opnemen

Graag bieden wij u persoonlijk, individueel en gratis advies.
*Verplichte velden

Contact

Contact us

+31(0)36-5345254

Schrijf een e-mail

Weber Marking Systems BV

Steurstraat 19

NL - 1317 NZ Almere