Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Ontwikkeling en fabricage
"Made in Germany"
Professionele oplossingen
voor de industrie

Markoprint Shutter Printhead HP

Automatische bescherming voor printcartridges

Let op: Stof en vochtige lucht! Dat zijn de vijanden van thermische inkjet cartridges. Het print-mondstuk kan (deels) verstopt raken of de inkt kan uitdrogen. Het resultaat: een slechte afdruk. Weber Marking Systems heeft een oplossing: een industriële, automatisch afsluitende, inkjet printkop van Markoprint.

Uitstekende afdrukkwaliteit, onder alle omstandigheden

De printkop, voor de beproefde HP-cartridges, is zo ontworpen, dat stof niet kan binnendringen of zich vast kan zetten. Ook droogt de inkt niet uit tijdens tijdelijke of langere pauzes van het afdruksysteem. De cartridge hoeft daardoor tussendoor niet schoongemaakt te worden en hoeft bij stilstand ook niet verwijderd te worden.

Automatische 'shutter' techniek

Herbert Jesse, hoofd afdeling Markoprint-productontwikkeling bij Weber Marking Systems, legt uit: "Als de productielijn stilstaat, trekt de printkop de cartridge na een vooraf ingestelde tijd – maar uiterlijk na 6 seconden – terug en wordt de open spuitmond afgesloten". De informatie wordt via een voorgeschakelde sensor of de machinebesturing (PLC) naar de printkop gestuurd.

Zodra door een fotocel het opnieuw starten van de productielijn wordt gedetecteerd en deze informatie naar de printkop wordt gestuurd, zet de printkop de cartridge weer terug in de afdrukstand. Het printen wordt daarna met dezelfde uitstekende kwaliteit voortgezet.

Contact opnemen

Contact

Contact us

+31(0)36-5345254

Schrijf een e-mail

Weber Marking Systems BV

Steurstraat 19

NL - 1317 NZ Almere