Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Ontwikkeling en fabricage
"Made in Germany"
Professionele oplossingen
voor de industrie

Afneembaarheid van etiketten

Hoe kan een etiket van de ondergrond worden verwijderd.

In de praktijk, is "afneembaarheid" een relatief begrip, waarmee kan worden beschreven met welke kracht of onder welke voorwaarden, zelfklevende etiketten weer kunnen worden verwijderd, zonder dat er resten achterblijven.

Om erachter te komen of het een etiket is met afneembare of permanente belijming, plakt u 2/3 van het etiket op een glad oppervlak (bijvoorbeeld een tafelblad) en trekt u het er vervolgens na ongeveer 5 - 10 minuten weer af.  Een etiket voorzien van afneembare belijming, maakt bij het verwijderen een nauwelijks hoorbaar geluid.  Indien het etiket is voorzien van een permanente belijming, veroorzaakt bij het verwijderen een hard, scherp en krassend geluid.

Indien u een etiket, voorzien van een niet-afneembare belijming, onmiddellijk na het opplakken weer lostrekt, zal dat ook relatief makkelijk kunnen worden verwijderd. Dit is geen aanwijzing dat het afneembare belijming betreft. Het duurt namelijk enkele minuten tot enkele uren, tot de belijming zijn uiteindelijke kleefkracht heeft bereikt.

Contact opnemen

Contact

Contact us

+31(0)36-5345254

Schrijf een e-mail

Weber Marking Systems BV

Steurstraat 19

NL - 1317 NZ Almere