black_friday_etiket

Black Friday en hét belang van etiketteren

Elk jaar zijn er meer promoties rondom “Black Friday” en “Cyber Monday”. Dit jaar zijn de online aankopen op Black Friday met 23% al gestegen. Dat betekent dat men al deze pakketten ook moeten verzenden. En dat brengt heel wat etikettering met zich mee voor de e-commerce.

verzendlabel

Daarom is het van essentieel belang om etikettering in de e-commerce serieus te nemen. Het goederenbeheer is vaak ingericht op de grens van technische en menselijke capaciteiten. Veelal handelt men inkomende, uitgaande en retourzendingen gelijktijdig af.

Daarnaast worden webshops geconfronteerd met extreem korte leveringstijden om de consument te winnen. Deze logistieke puzzel kan men alleen leggen als het etiketteerproces effectief en efficiënt verloopt in de hele toeleveringsketen. Maar er is ook genoeg wat je direct kan toepassen of waar je over na kan denken.

1. Anticipeer op etiketfouten

Slordige etikettering, onleesbare, niet-klevende of verbogen etiketten zijn allemaal oorzaken van fouten en vertraging in de afwikkeltijd van inkomende, uitgaande en retourzendingen. Betrouwbare etikettering garandeert efficiëntie in de toeleveringsketen, minder werkdruk voor het personeel en resulteert in kostenbesparing. Dat kan men manueel met labelprinters, semi of geheel automatisch realiseren.

2. Intern Track & Trace

LPN_Label_scannen

Een intern LPN track & trace systeem kan in verschillende processen gebruikt worden. Wanneer je de processen aan elkaar koppelt, krijg je real-time inzicht in voorraden, locatie van goederen en status van orders. Zie het artikel: “e-commerce LPN Track & Trace” waarin uitgelegd wordt hoe LPN Track & Trace werkt in de e-commerce en wat het voordeel is.

3. Automatiseer het etiketteerproces

Vandaag besteld, morgen in huis! Optimaliseren loont altijd. Goed personeel is immers schaars en jij wil de klant zo goed mogelijk bedienen. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Neemt de vraag toe?
  • Wat zijn onze ambities?
  • Waar in het e-commerce logistiek proces lopen wij tegen aan?
  • Wat gebeurt er manueel?
  • Wat is er geautomatiseerd?
  • En zijn we klaar voor de toekomst?

 

Etiketteren en coderen in e-commerce en logistiek

e-commerce logistiek automatiseren

Laat je inspireren in automatiseer oplossingen voor ontvangst / opslag voor snelle vindbaarheid van goederen. Of een gestroomlijnd order en verzendproces of een effectieve afhandeling van retouren.

Download hier de whitepaper: ‘e-commerce logistiek automatiseren’