Markering optimaliseert goederenontvangst bij Aramex

De internationale logistieke dienstverlener Aramex ontvangt en verzendt alleen al in Nederland dagelijks tienduizenden pakketten voor haar klanten. Aramex zorgt voor de opslag van de goederen en de volledige orderverwerking via een doeltreffend beheer van de toeleveringsketen. De klanten van Aramex rekenen op een vlot proces. Om deze reden heeft het bedrijf geïnvesteerd in een een nieuw logistiek proces, waarin etiketteersystemen met hoge snelheid van Weber zijn geïmplementeerd. Door o.a. gebruik te maken van de moderne etiketteersystemen kon Aramex haar goederenontvangst aanzienlijk optimaliseren.

E-Commerce Logistiek Weber

Overdrukken van oude barcode-etiketten

Op de afdeling goederenontvangst van Aramex komen de goederen op een pallet aan. Een medewerker pakt de pallets uit en plaatst de dozen afzonderlijke op een transportband. Op deze transportband is een Weber Markoprint Integra PP 108 thermische inkjetprinter geïnstalleerd. Dit is een grootkarakterprinter die tot 108 mm in grijstinten kan afdrukken. De Integra PP 108 drukt met een resolutie tot 360 dpi verticaal en tot 900 dpi horizontaal.
Bij Aramex behoeft niet in hoge resolutie te worden afgedrukt. Hier heeft het alleen de taak om de barcode-etiketten op de binnenkomende dozen onleesbaar te maken. Daartoe drukt hij één keer een gestreept patroon af over de barcode.

Überdrucktes Barcode-Etikett
De PP108 maakt etiketten onleesbaar

Automatisch afdrukken en aanbrengen van verzendetiketten

Vollautomatische LPN-Etikettierung mit Etikettendruckspendern Legi-Air 6000
Twee Weber Legi-Air 6000 etiketdispensers printen en brengen een verzendetiket aan.

Volautomatisch etiketteren met de Weber Legi-Air 6000 etiketteersystemen. Twee Legi-Air 6000 etiketdispensers brengen een verzendetiket aan op de bovenzijde van de verpakkingsdozen. Met etiket erop aangebracht, vervolgen de dozen nu hun weg naar einde van het logistieke proces. Het verzendetiket wordt gebruikt om de doos duidelijk te identificeren. Het ondersteunt de track & tracing van de goederen, zowel binnen het magazijn als binnen de toeleveringsketen. Naast een verzendetiket kan een LPN-etiket gebruikt worden om bijvoorbeeld informatie over de plaats waar de goederen moeten worden opgeslagen. Het etiket vertelt het WMS of ERP systeem ook het verzendadres, zodat een geschikt verzendetiket kan worden afgedrukt.

De Legi-Air 600 etiketteert dozen van verschillende hoogtes

Legi-Air 6000 etiketteert de dozen met een nieuwe barcode.

Na het afdrukken brengen de etiketdispensers het verzendetiket met een luchtstroom aan op de bovenkant van de doos. Een Legi-Air 6000 etiketdispenser kan op deze manier tot 2.250 dozen van verschillende hoogte per uur etiketteren.
Het sorteersysteem vervoert de goederen vervolgens naar de juiste opslagplaats. Van daaruit vervolgen de pakjes later hun reis.

 

 

Conclusie: goederenontvangst capaciteit toegenomen, fouten verminderd

De etiketteersystemen van Weber ondersteunen Aramex in haar verzendlogistiek. Door het gebruik heeft Aramex ervaren, dat de capaciteit van goederenontvangst is verhoogd. Hiernaast is het proces van de opslag en verzending van de goederen nog betrouwbaarder geworden. Het grote voordeel: iedere klant ontvangt snel zijn bestelling.