Over ons

Weber Marking Systems is uw partner voor labelen en etiketteren van producten en verpakkingen!

Wilt u niet alleen uw producten veilig kunnen traceren, maar ook voor een hogere productiviteit zorgen? Weber Marking Systems is uw partner, producent en leverancier voor nauwkeurige oplossingen op het vlak van labelen van industriële producten en verpakkingen. Ongeacht wat u wilt etiketteren of markeren: Wij bieden labeling oplossingen voor alle sectoren, oppervlakken en vormen aan.

Etiketteermachines voor al uw labeloplossingen

Voor de automatische etikettering in de industriële productie zijn robuuste, krachtige en betrouwbare etiketteermachines nodig. Weber Marking Systems is een producent van een etiketteertechniek die precies aan deze vereisten voldoet. De zogenaamde Etikettendispensers brengen de voorbedrukte etiketten met hoge snelheid aan op producten – van boven,  onder, langs de zijkant of  rondom. Print & Apply Labelers kunnen de etiketten net voor het aanbrengen zelfs nog zelf beprinten. Onze systemen zijn gebaseerd op een doordachte modulaire constructie. Met behulp van verschillende printmodules, applicators en applicatorpads is nagenoeg elke etiketteertoepassing mogelijk.

Inkjet printers voor kostenbesparende directe markering

Industriële inkjet printers kunnen producten en verpakkingen rechtstreeks labelen – bijv. met tekst, serienummers en codes. Afhankelijk van de toepassing en het te beprinten materiaal zijn er verschillende technologieën beschikbaar. Drop-On-Demand-inkjets (DOD) zijn, in combinatie met de printtechnologieën van HP, Funai, Xaar en Trident, een oplossing voor veel etiketteertaken op absorberende en weinig absorberende materialen: van gegraveerde, scherpe kleine lettertjes met een resolutie van 600 dpi tot de logistieke labeling met grote letters. Afhankelijk van het systeem, de printtechnologie en de toepassing wordt zelfs bij 36.000 prints per minuut nog een hoge barcodekwaliteit bereikt.

RFID-systemen voor automatische identificatie van producten in warehousing, logistiek en handel

RFID staat voor Radio Frequency Identification. Bij deze technologie worden zogenaamde transponders met data geprogrammeerd. De inhoud kan langs de leveringsketen altijd uitgelezen en ook dynamisch gewijzigd of aangevuld worden – zonder direct visueel contact. Een RFID-etiket met geïntegreerde chip is een zogenaamd smart label en kan zelfs later nog met informatie beprint worden. RFID wordt vandaag de dag vaak in de productie en logistiek gebruikt om goederen snel te kunnen identificeren en processen te kunnen automatiseren.

Zelfklevende etiketten op rol – grote keuze voor uw labelprinter of stickermachine

Door middel van etiketten worden producten en verpakkingen “indirect” geëtiketteerd. Er bestaan verschillende soorten etiketten voor verschillende vereisten. Labeletiketten zijn voltooide of deels voorgedrukte etiketten. Dat kunnen bijvoorbeeld markeringsetiketten zijn die meestal bestaan uit een of meerdere kleuren en naast een groot beeldmotief ook het bedrijfslogo en extra informatie in tekstvorm bevatten. Op deels bedrukte etiketten wordt in de lopende productie vaak nog extra informatie, zoals het lot- en chargenummer of de houdbaarheidsdatum, met een labelprinteraangebracht.

Beveiligingsetiketten behoren tot de speciale etiketten en zijn van zichtbare of onzichtbare beveiligingsfuncties voorzien die dienst doen als beveiliging van het product. Speciale etiketten beschikken over speciale eigenschappen of functies voor bijzondere toepassingen. In die categorie vallen bijv. UV-bestendige etiketten, die in de zon niet verbleken, of watervaste etiketten, die niet loskomen bij vocht. Als een etiket later aan zulke omstandigheden wordt blootgesteld, dan moet het bijzonder resistent zijn.