Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Ontwikkeling en fabricage
"Made in Germany"
Professionele oplossingen
voor de industrie

Beveiligingsetiketten

Etiketten voor productbeveiliging

Beveiligingsetiketten voorkomen niet-toegelaten manipulaties aan verpakkingen en zorgen ervoor dat valse producten snel herkend kunnen worden. Ze bevatten geïntegreerde of gedrukte beveiligingen die zowel de producent als de verbruiker kunnen beschermen tegen de gevaarlijke risico's en gevolgen van productpiraterij. Deze etiketten worden bijvoorbeeld toegepast op geneesmiddelen, hygiëneartikelen, veiligheidsrelevante onderdelen of hoogwaardige merkproducten.

[Translate to Niederlande (Niederländisch):] [Translate to Englisch:] Sicherheitsetikett
  • Onzichtbare beveiligingen
  • Moeilijk na te bootsen kentekens
  • Zichtbare materiaalschade bij het openen

Brochure downloaden

Contact opnemen

Beveiligingsetiketten als middel tegen namaak

Nagemaakte producten ter waarde van vele miljarden euro's worden jaarlijks op de markt gebracht – en de cijfers blijven stijgen. Voor consumenten is deze onverwachte misleiding in het beste geval "alleen" zeer ergerlijk, en in het ergste geval zelfs levensgevaarlijk. Voor producenten en verkopers kunnen grote financiële verliezen, imagoschade of zelfs aansprakelijkheidsclaims het gevolg zijn. Beveiligingsetiketten zijn een werkzaam middel tegen namaak. Als ze juist gebruikt worden, kunnen ze productpiraten tegenhouden, omdat het namaken onmogelijk of veel te moeilijk wordt. Voor de echtheidscontrole en productbeveiliging met etiketten zijn er bijv. de volgende oplossingen:

Printtechnische kentekens

Guilloches en Moirés: Speciale patronen en effecten door middel van in elkaar geweven microlijnen kunnen moeilijk nagemaakt worden en maken mechanische manipulaties zichtbaar.

Geïntegreerde bestanddelen

Een MicroWire is een flinterdunne, met glas omhulde metalen legering die aan de buitenkant niet zichtbaar is. Een speciaal leesapparaat kan controleren of dit aanwezig is.

Speciale kleuren

Kleuren die kanteleffecten creëren, thermochrome eigenschappen hebben of alleen onder laser- of UV-licht zichtbaar zijn, vormen een groot obstakel voor vervalsers.


HybriSafe-beveiligingsetiketten

Alle betrokkenen in een leveringsketen, zoals handelaars, verbruikers en publieke instituten (zoals douane en politie) moeten de echtheid van een product snel en eenvoudig kunnen bepalen. Weber Marking Systems heeft, in nauwe samenwerking met meerdere industriepartners, de nieuwe beveiligingsmethode „HybriSafe“ voor beveiligingsetiketten ontwikkeld. In de naam zit het begrip „Hybrid“ verborgen, dat voor de combinatie van verschillende soorten beveiligingen in één enkel etiket staat. Niet alleen de beveiligingselementen zijn afgedrukt, maar ook integrale bestanddelen van het etiketmateriaal.


Coderingen en serialisatie

Onze beveiligingsetiketten kunnen, net als gewone etiketten, nadien met variabele informatie bedrukt worden. Als extra beveiligingen kunnen datamatrix-codes of barcodes dienen , waarvan de authenticiteit gecontroleerd kan worden door ze automatisch met een databank te vergelijken.

De serialisatie heeft een gelijksoortig principe: Elk product heeft een wereldwijd uniek- en versleuteld-serienummer dat willekeurig wordt toegekend en in een centrale databank wordt opgeslagen. Met behulp van deze gegevens kan  de leveringsketen tot aan de producent getraceerd worden. Voor de farmaceutisch industrie is dit, voor medicamenten waarvoor een recept verplicht is, zelfs verplicht vanaf 2019.

Bijzonder interessant is de mogelijkheid om ook consumenten toegang te verlenen tot deze databestanden. Met de huidige smartphones is het lezen van QR-codes geen probleem meer. Naast de echtheidscontrole kan er zo ook extra informatie over het product worden verstrekt, zoals waarschuwingen over mogelijke allergieën door bepaalde ingrediënten of informatie over de herkomst van additieven.

Overigens bieden RFID-tags ook een comfortabele mogelijkheid om producten langs de leveringsketen te volgen. Met een RFID-leestoestel kunnen bijv. grote aantallen producten in een transportcontainer tegelijkertijd en zonder visueel contact geïdentificeerd worden.


Verzegeletiketten (Tamper Evident)

Verzegeletiketten dienen als bewijs dat de oorspronkelijke sluiting nog intact is. Nadat ze de eerste keer geopend zijn, zijn ze onherroepelijk beschadigd of laten ze zichtbare resten achter die niet verwijderd kunnen worden. Dit "bewijs voor eerste opening" (Tamper Evident) voorkomt dat de inhoud van een verpakking heimelijk gemanipuleerd wordt. Zulke beveiligingen worden vaak bij medicijnen, voedingsmiddelen en cosmetica gebruikt.

Deze producten kunnen u ook interesseren:

Speciale etiketten

Voor bijzondere vereisten en speciale toepassingen.

Voorbedrukte etiketten

Voorbedrukte etiketten laten printen – klaar om te labelen.

Blanco etiketten

Onbedrukte etiketten op rol voor etikettenprinter.

Etiketteermachines

Etiketten automatisch aanbrengen en beprinten.

Contact

Contact us

+31(0)36-5345254

Schrijf een e-mail

Weber Marking Systems BV

Steurstraat 19

NL - 1317 NZ Almere