Noliner

Noliner | Duurzame etiketteertechnologie zonder backing

Duurzaamheid. Niemand kan daar meer onder uit, dus ook wij bij Weber Labeling & Coding niet. Ook wij zetten ons in voor onze wereld en zoeken nieuwe duurzame etiketteertechnologieën om groener te labelen. Hier nemen we je mee in de wereld van Noliner labels, labels zonder backing, liner of rugpapier.

 

Waarom is de NoLiner-technologie milieuvriendelijker?

Veel bedrijven kijken meer naar duurzamere oplossingen voor hun productie. Met name in de voedingssector zien we een duurzaamheidstrend. Men verwacht milieuvriendelijkere producten. Daarbij hoort ook hoe het product tot stand is gekomen en waarvan het verpakkingsmateriaal gemaakt is. Daarom hebben we een etiketteermachine ontwikkeld voor etiketten zonder backing. Zo verbruik je minder etiketmateriaal, heb je minder afval en bespaar je het milieu!

 

Hoe werkt no-liner etiketteren precies?

Het NoLiner etiket wordt geactiveerd door het nat te maken.noliner etiketteren Het NoLiner etiket heeft geen backing die voorzien is van silicone om het etiket vanaf te halen, maar een droge lijmlaag. Door de droge lijmlaag nat te maken wordt de lijm zacht en actief. Het etiket wordt dan afgedrukt, afgesneden door een cutter en op de applicator geplaatst. Het bijzondere van dit proces is dat er zeer weinig water wordt gebruikt om het etiket te activeren. Bijvoorbeeld een A6-etiket heeft slechts 0,8 gram water nodig om volledig nat te worden.

 

Voor welke toepassing is de NoLiner geschikt?

Vanwege het vocht in het etiket is NoLiner alleen geschikt voor absorberende oppervlakken. Bijna alle absorberende oppervlakken, zoals karton of dozen, kunnen met deze technologie worden geëtiketteerd.

Duurzame voordelen

Weber Marking Systems NoLiner

Het grootste voordeel is de capaciteit van een NoLiner etikettenrol. Er zitten bijna twee keer zoveel etiketten op een rol dan bij een etikettenrol met backing. Dit bespaart de operator tijd bij het instellen, scheelt voorraad én vermindert down-time.

Het kostenvoordeel is dat de NoLiner-rol veel goedkoper is. Dit bespaart inkooptijd én kosten.

Het laatste voordeel is de flexibiliteit van het systeem. Bij zelfklevende etiketten met backing moet je steeds de etikettenrol verwisselen, afhankelijk van de lengte van het etiket. Dat is verledentijd met de Legi-Air NoLiner, die gebruikt een eindeloze rol en kan op elke gewenste lengte worden afgesneden.

 

Voor welk bedrijf is de NoLiner geschikt?

De Noliner is een klein en compact apparaat. Daardoor ideaal voor kleinere producties, maar juist ook voor grotere bedrijven of logistieke processen met grotere hoeveelheden. En de Noliner is ook interessant voor kleinere of middelgrote bedrijven, omdat het etiket op verschillende manieren kan worden vormgeven. De printer snijdt het etiket automatisch, zoals vereist in het proces. Dus eigenlijk is voor iedereen het interessant die duurzamer wil etiketteren.


We helpen je graag naar een duurzame etiketteeroplossing aan je productie of logistieke lijn!

CONTACT JE LABEL EXPERT