Staking UPM

Staking UPM zorgt voor extreme omstandigheden labelindustrie

De markt voor etiketten is al lange tijd niet meer wat het geweest was. Dagelijks vragen producenten, handelaren en webwinkels ons om etiketten die ze liever gisteren dan vandaag in huis willen hebben. De nood in de markt is hoog en wordt alleen maar hoger, want de extreem lange staking UPM zorgt voor nog meer problemen.

 

Beperkte voorraad en lange levertijden

Begin april stonden we op de grootste verpakkingsbeurs van de Benelux, de Empack. Daar hebben we gesproken met bedrijven uit verschillende sectoren en onze branchegenoten.

De conclusie is dat we allemaal tegen hetzelfde probleem aanlopen: beperkte voorraad en extreem lange levertijden.

 

Staking UPM Paper Mills in Finland

Dat komt niet alleen door de wereldwijde situatie rond Covid-19 en de oorlog in Oekraïne, maar ook door de langdurige staking (sinds 1 januari en verlengt tot 14 mei) van dé papier-fabriek UPM Raflatac in Finland. Door deze ontwikkelingen is in heel Europa papier en etiketmateriaal schaars.

upm stakingOver al in Europa is het alle hens aan dek volgens de Europese grafische industrie:

Na 3 maanden geen productie van UPM zijn de voorraden bij iedereen in Europa zo goed als op. Zo ook bij ons. We proberen zo goed als het kan iedereen te helpen, maar ook wij merken dat we steeds vaker niet aan de verwachting kunnen voldoen. Dat is niet fijn werken wanneer je wil helpen.

 

Mogelijkheden en oplossingen bij Weber

Weber Empack 2022 Gorinchem1Onze collega’s op de binnendienst kunnen op dit moment niets meer beloven, want onze inkopers weten niet meer wanneer bestellingen binnen komen en daardoor is onze productie bijna niet meer te plannen.

Dat maakt ons werk minder leuk dan voorheen. Dat betekent ook dat we creatief kijken naar mogelijkheden en op zoek gaan naar oplossingen. Daarbij kunnen we iedereens hulp goed gebruiken!

 

Gebruik onze 4 tips om je labelvoorraad op peil te houden.

1. Check regelmatig je labelvoorraad
2. Neem op tijd contact op met Weber
3. Bepaal samen met je contactpersoon de ideale seriegrootte
4. Bestel op tijd nieuwe labels, want de levertijden variëren van 3 tot 6 maanden

Uiteraard houden we onze relaties via allerlei wegen op de hoogte van de ontwikkelingen. Ook zijn we dagelijks in gesprek met onze leveranciers en houden we de labelmarkt in de gaten. Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op.

CONTACT WEBER