Een cobot presenteert de gepersonaliseerde drinkbeker Robots | Weber marking

Robot en etiketteersysteem leveren gepersonaliseerde drinkbekers

Het is een Match! Wanneer robots onze etiketteermachines helpen, worden ze een gouden team voor de industriële automatisering. Met gebundelde krachten maximaliseren ze de efficiency, precisie en -procesbetrouwbaarheid in productie en logistiek. Eén van deze innovatieve samenwerkingen kon onlangs worden ervaren op ’s werelds belangrijkste kunststofbeurs, “K 2019” in Düsseldorf, Duitsland.

Weber Marking Systems was aanwezig als technologiepartner op de stand van SEPRO Group, een wereldwijd gerenommeerde robotfabrikant uit Frankrijk. Er was een automatiseringsdemo van spuitgietmachines te zien. Dit zijn machines, die plastic onderdelen spuit gietend vormgeven, voor deze  toepassing werden drinkbekers gemaakt. Tijdens dit proces konden de bezoekers in de tussentijd  hun naam of andere korte berichten op een touchscreencomputer typen om vervolgens hun drinkbeker gepersonaliseerd te krijgen.

De zogenaamde cobot (een afkorting voor collaboratieve robot) is een industriële robot die een interactie heeft met mensen in een gedeelde ruimte. Men haalde de gevormde bekers uit de spuitgiet machine en hield het voor een print-and-apply systeem. Het Legi-Air-model van Weber Marking Systems heeft de tekst van de bezoeker in een mum van tijd op een etiket geprint en met een uiterste precisie op de cilindrische drinkbeker aangebracht. Onmiddellijk daarna serveerde de cobot de gepersonaliseerde beker aan de bezoeker. Het materiaal van zowel de beker als het label is volledig recyclebaar.

Hier is de video:

De toekomst voor de relatie tussen robots en markeersystemen ziet er ook rooskleurig uit: de ontwikkeling naar slimme fabrieken, die alle processen volledig beheersen en optimaliseren zonder menselijke tussenkomst, zal in toenemende mate afhankelijk zijn van automatisering. De benodigde technologieën zijn vandaag al geschikt voor service!

Heeft u na het lezen van dit alles interesse in onze markeersystemen neem dan gerust contact met ons op!

Meer informatie over oplossingen voor industriële automatisering