veganuary

Veganuary | Vegan Food Etiketteren

Een maand lang een veganistisch dieet uitproberen en zo een belangrijke bijdrage leveren aan de bescherming van het klimaat. Maar hoe kan je deze producten herkennen? En hoe belangrijk is het etiketteren van Vegan Food daarbij? Je ontdekt het in deze blog. Elk jaar doen honderdduizenden mensen in januari 2022 veganuary_logomee aan de zogenaamde “Veganuary“. Vegan January werd in 2014 gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk. De campagne motiveert en ondersteunt miljoenen mensen over de hele wereld om een plantaardig dieet te overwegen. Producenten zoals Dr. Oetker, Neslé en Iglo, restaurantketens Subway of Burger King en per 1 januari ook Thuisbezorgd.nl ondersteunen Veganuary. De bedrijven wijzen steeds vaker op de veganistische alternatieven in hun assortiment.

 

Veganuary producten herkennen

Veganistische producten en vegetarische levensmiddelen vallen onder de General Food Law (Algemene Levens Verordening) (EU) nr. 1169/2011. Het besluit beschrijft regels omtrent de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten.

Zo moet vegan food zo danig worden geëtiketteerd, dat de consument bij het winkelen een weloverwogen keuze kan maken. Voor een betere oriëntatie worden veganistische producten zoals: melkalternatieven, vleesalternatieven, yoghurt of kaas daarom geëtiketteerd met verschillende Vegan logo’s. Hieronder zie je hoe deze eruit zien:

veganuary_logo_euveganuary_vegan_logo vegan_approved veganuary_ecoveg

 

Hoge eisen voor etiketteren van Vegan Food

In het algemeen gelden voor de levensmiddelenindustrie strenge etiketteringsvoorschriften. Deze zijn nodig om de consument voedselveiligheid te garanderen. Wil je meer weten over de gestelde etiketteringseisen van levensmiddelen? Neem contact op met Weber Labeling & Coding. Weber weet precies voor welke toepassing welk label en codeeroplossing geschikt is. Daarnaast zijn ze op de hoogte van de wettelijke vereisten. Je ontdekt ook hoe de informatie duurzaam kan worden aangebracht op producten en verpakkingen.

Meer weten over etiketteren in de foodsector?

Bekijk deze etiketteer en codeer tips:

duurzaam labelen en coderen

 

Of download de whitepaper “Duurzaam Labelen & Coderen in de foodsector”.

Daarin staat beschreven welke label- of codeeroplossingen het meest geschikt zijn in de foodsector. Ook wordt er ingezoomd op het verduurzamen van label- en codeerprocessen en wat het belang is van juist etiketteren.

 

Label & Codeer Specialist Weber

Weber produceert codeer- en etiketteeroplossingen voor de verpakkingen van voedingsmiddelen. Deze voldoen aan de General Food Law en dragen bij aan het duurzamer maken van het label- en codeerproces.

Zo zijn er standaardoplossingen voor de voedingsmiddelen industrie als ook oplossingen op maat. Eerst bekijken we de wensen van onze klant en komen dan met mogelijke oplossingen. Vervolgens gaan we testen en tot slot implementeren. Zo weten we zeker dat het werkt en het voldoet aan ieders wens!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact.

CONTACT