Warehousing 2023 is efficiency

Meer, meer en meer. Warehousing is voor bedrijven de uitdaging van vandaag. Je hebt met zoveel factoren te maken en iedereen wil alles zo snel mogelijk ontvangen. Corona zorgde voor de grootste groei in online shoppen ooit. Alleen nu winkels weer open zijn en men de weg naar de winkelstraat weer heeft gevonden stijgt online shoppen nog wel in 2023 maar niet meer zo hard.

Dat betekent dat er op andere manieren de winst veiliggesteld moet worden in warehousing. We nemen je mee in de uitdagingen van voorraden tot personeel en helpen je op weg naar een winstgevende oplossing.

 

Stijgende personeelskosten Benelux

Overal waar je komt wordt personeel gezocht. Zo ook in warehousing. Bedrijven kunnen moeilijk aan personeel komen en als je ze al hebt, dan is het een uitdaging om ze vast te houden. Daarnaast stijgt het minimumloon en dat heeft weer direct effect op de winst.

 

Hamsteren van voorraad

warehousing voorraad

De wereld is geschokt door de afhankelijkheid van long distance leveringen. Een schip dat het Suezkanaal blokkeerde, corona legde de productie in fabrieken stil, een staking van maanden bij de grootste papierfabriek in Europa en de oorlog in Oekraïne.

Allemaal externe factoren waar warehousing mee te dealen heeft. Waarbij de belangrijkst vraag is: Hoe gaan wij dit voorkomen en onze klanten op tijd leveren? Bedrijven hebben hun voorraden zoveel aangevuld dat warehouses nu overvol staan met producten. Daardoor heeft de logistieke leegstand opnieuw een laagte record bereikt volgens Savills.

 

Trend ‘same day delivery’

Waar we een paar jaar geleden blij waren met een pakketje aan de deur binnen een paar dagen zijn we nu gewend geraakt aan vandaag besteld, morgen in huis. En nu is er naast de optie: next day delivery ook same day delivery. Same day delivery betekent vandaag bestelt, vandaag in huis. Een term in de e-commerce branche waarbij efficiëntie de noodzaak is om het voor elkaar te krijgen in welk warehouse dan ook.

 

Inflatie

Onlangs kondigde Bol.com aan dat ze gaan bezuinigen, niet omdat het niet goed gaat maar omdat de markt verandert. Consumenten geven niet meer zoveel uit als voorheen. Dat consumenten minder uitgeven betekent dat uiteindelijk elk bedrijf het gaat merken en warehouses niet zo snel meer hun voorraad kwijtraken.

 

Sleutel tot succes: efficiëntie

Bij al deze trends gaat het om hoe efficiënter, hoe meer winst je kan behalen met warehousing! Industriële automatisering is daarbij van essentieel belang om succesvol te zijn in de toekomst.

Wij beloven onze partners de juiste oplossingen en kennis om producten te identificeren, te branden en zorgeloos te laten bewegen door de keten. Met als doel: producten met de juiste info, op het juiste moment, in de gewenste handen.

    • We inspireren op het gebied van productidentificatie
    • We delen onze Labeling & Coding kennis
    • We gidsen je naar de beste keuze voor productidentificatie
    • We zijn er voor iedereen met nationaal & internationaal support

weber solutions

Efficiëntie is Mens & Machine

We hebben een groot assortiment met standaard en maatwerkoplossingen. Voor iedereen. Klein of groot. Waar ook ter wereld. We hebben veel en zijn altijd dichtbij.

    • Labeling:  Label Apply & Label Print and Apply
    • Coding: Codeersystemen & Dozenprinters
    • Software: Labelsoftware standaard & maatwerk
    • Supplies: Labels, Linten, Labelprinters & Onderdelen
    • Service: Implementatie, Online & Live Support
    • Training: Technische machine training

 

warehousing efficiency

Let’s Meet & Share

We nodigen je graag uit voor een bezoek aan ons experience center in Almere voor jouw warehousing!

BEZOEK EXPERIENCE CENTER ALMERE