brc_certificaat

BRCGS Certificering én Weber

Voedselveiligheid is en blijft ontzettend belangrijk in de wereld van coderen en etiketteren. We hebben dan ook al meerdere blogs geschreven waarin voedselveiligheid terugkomt, alleen nog nooit over BRCGS Certificering.

certifcering_brcgs

In deze blog gaan we het bekende BRC Certificaat, dat vandaag de dag BRCGS heet uitleggen en wat het het te maken heeft met Weber Labeling & Coding Solutions. BRCGS staat voor Britisch Retail Consortium Global Standards.

brcgs_weber

Wat is BRCGS Certificering

BRC Global Standards is al ruim 20 jaar een internationaal keurmerk voor voedselveiligheid in de toeleveringsketen naar supermarkten. Oorspronkelijk was het gericht op de Britse markt, maar inmiddels is het een erkend internationale certificering in 130 landen.

Het doel van BRC certificering is: het beschermen van de consument. Het staat voor productveiligheid, integriteit, legaliteit en kwaliteit. Daarvoor zijn er audits in de productie-, verwerkings- en verpakkingsindustrie.

BRCGS Varianten

Er zijn verschillende varianten onder food en consumenten goederen, maar ook voor kleinere bedrijven is er een mogelijk om te groeien naar een volledig BRCGS Certificering middels START!.

 

Weber & BRCGS Certificering

Weber produceert etiketten en machines die labeling, codering en markering achterlaat op producten en verpakkingen. Om onze klanten beter van dienst te zijn en te streven naar voedselveiligheid zijn we bezig met certificering voor BRCGS | Packaging and Packaging Materials.

Daarvoor nemen wij onze productie en logistieke processen onder de loep en kijken wij naar verschillende vormen van mogelijke besmettingen, denk aan fysieke, chemische, microbiologische en micro-organismen besmettingen.

weber_brcgs_certificering

Dat neemt veel uitzoek- en regelwerk met zich mee. Daar zijn we al mee gestart en we kunnen zeggen dat we bijna klaar zijn voor de certificering voor BRGCS Packaging and Packaging Materials.

 

BRCGS Packaging and Packaging Materials

Het BRCGS certificaat voor verpakkingsmaterialen laat straks zien, dat wij producten leveren waarvan de kwaliteit is gewaarborgd, dat onze producten voldoen aan de wettelijke vereisten en dat ze authentiek zijn.

Deze norm wordt gebruikt door producenten van voedselverpakkingen en producenten van verpakkingen voor alle toepassingen voedingsindustrie en toeleveringsketen. Dat betekent dat bedrijven met een BRCGS hantering gemakkelijker met ons zaken kunnen doen, omdat wij ook volgens deze norm produceren en leveren.

Heel even geduld

brc_certificering_ weber
Zoals aangegeven zijn we bijna klaar voor de certificering. De certificering zal plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2022. Zodra het BRCGS Certificaat binnen is, dan zullen wij dat zo snel mogelijk laten weten.

Mochten er in de tussentijd nog vragen zijn, dan horen wij het natuurlijk graag.

CONTACT