Print & Apply etiketteersysteem Weber Legi-Air

Efficiënter labelen – 5 toekomstbestendige oplossingen

Bedrijfskosten verlagen, productiviteit verhogen en kwaliteit verbeteren: elk productiebedrijf moet deze doelen nastreven. In dit artikel laten we u zien hoe u ze kunt bereiken in productie- en logistieke processen met behulp van slimme etiketteersystemen van Weber Marking Systems!

Volledig elektrische etikettering bespaart energie

Perslucht kan uw efficiëntie verminderen, aangezien pneumatische systemen in productie-installaties als een grote energieverbruiker worden beschouwd. Pneumatische energie wordt ook gebruikt in etiketteermachines, bijvoorbeeld om de beweging van de applicator te genereren. De ontwikkelingsafdeling van Weber Marking Systems heeft elektrische oplossingen gelanceerd, zoals de nieuwe Legi-Air 4050 B, om klanten tal van voordelen te bieden bij industriële etikettering:

  • Kostenbesparing door minder energieverbruik
  • Geen of lagere onderhoudskosten van het pneumatisch systeem
  • Hogere productie-output bij etikettering
  • Meer precisie bij het positioneren van de etiketten
  • Betere beheersbaarheid
  • Langere levensduur, minder slijtage
  • Geen productiestilstand door vervuilde perslucht
Go beyond, be electric!
Wij introduceren het eerste volledig elektrische Print & Apply-systeem van de Legi-Air-familie, speciaal ontworpen en gelanceerd volgens de behoeften van onze klanten.

>> De nieuwe generatie Legi-Air

Robots en etiketteermachines bundelen hun krachten om uw productiviteit te verhogen

De ontwikkeling naar slimme fabrieken die alle processen volledig beheersen en optimaliseren zonder menselijke tussenkomst zal steeds meer afhangen van industriële automatisering. Wanneer robots onze etiketteersystemen ondersteunen, worden ze een dreamteam voor industriële labelautomatisering. Met gebundelde krachten maximaliseren ze efficiëntie, precisie en procesbetrouwbaarheid in productie en logistiek. We presenteren regelmatig innovatieve samenwerkingen, zoals onze leuke installatie met Sepro Group, die de bezoekers een gepersonaliseerde drinkbeker serveerde.

Industriële automatisering begint met markeren en coderen:

pallet labelling

Onze markeersystemen worden geleverd met de modernste interfaces voor eenvoudige integratie in uw IoT-omgeving – waardoor meer productiviteit, diepere gegevensinzichten en innovatieve nieuwe services mogelijk zijn!

>> Lees er hier meer over

Zero-downtime-oplossingen voor continue productie

Storingen, defecten, gebrek aan etiketten … als de productie stopt omdat een machine een fout heeft, kan de productie kostbaar worden voor het bedrijf. Om dit te voorkomen, ontwikkelt Weber etiketteersystemen met een zero-downtime-optie. In het verleden werden zero-downtime-functies uitbesteed aan grote, externe besturingssystemen in grote schakelkasten. Nu, in het tijdperk van IoT, zijn onze etiketteersystemen vanaf het begin al uitgerust met deze optie. Nooit meer de hele productielijn updaten!

Neem afscheid van ongewenste onderbrekingen:
Zero_DowntimeIn ons interview legt projectingenieur Jörg Emrich (Weber Marking Systems Duitsland) uit hoe de productiviteit merkbaar kan worden verhoogd met de zero-downtime-setup en welke verschillende modi beschikbaar zijn voor klanten.

>> Lees het interview

Minimale uitvaltijd tijdens batchwisseling

De groeiende vraag naar individualisering van producten en massa-aanpassing verandert productieprocessen. Kleine batchproductie – tot partijgrootte één – vereist dat bedrijven slimme strategieën en technologieën implementeren voor gestroomlijnde productie en variantbeheer. Tijdverslinders kunnen ook op de loer liggen bij het etiketteren en markeren van processen langs uw productie- en logistieke lijnen: Productdiversiteit houdt doorgaans een frequente verandering van apparatuur en instellingen in. Dit leidt tot uitvaltijd ten koste van uw efficiëntie. Als u de productiviteit wilt verhogen, zorg er dan voor dat u etiketteer- en markeersystemen gebruikt die de insteltijden op de best mogelijke manier verkorten.

Elimineer tijdrovende activiteiten:
Geset 314Met onze Geset 314 ZDT lijkt het wisselen van batches een fluitje van een cent: verschillende labelparameters, zoals positie, hoek en afstand, kunnen worden opgeslagen in de programmeerbare logische controller(PLC). Met een druk op de knop past het hele systeem automatisch alle instellingen aan de nieuwe batch aan met behulp van kleine aandrijfeenheden. De PLC geeft de machine alleen groen licht als alle parameters correct zijn ingesteld.

>> Batch-omschakeling? Vol automatisch!

Overweeg etiketten te vervangen door inkt

Wist u dat u tot 60% kosten kunt besparen door etiketten te vervangen door inkjetprinting? Het is ook duurzamer omdat er geen afval is van rugpapier. De inktcartridges zijn recyclebaar en hoeven pas na enkele duizenden coderingen te worden vervangen. De grootkarakter inkjetprinters van Weber Marking, met name het nieuwe Markoprint integra PP 108 model, maken het mogelijk.

Markering op karton: etikettering versus direct printen
Kartonnen dozen zijn perfect om goederen veilig te vervoeren. Alles wat nodig is, is het juiste etiket voor logistiek, verzending of traceerbaarheid. Wanneer is direct markeren precies zo geschikt als het aanbrengen van etiketten? We hebben beide methoden vergeleken op het gebied van afdrukkwaliteit, flexibiliteit en snelheid.

>> Ontdek welke methode het beste bij u past!

Neem contact op met onze experts

Hebben wij u nieuwsgierig gemaakt? We laten u graag persoonlijk zien hoe u uw labeltoepassingen kunt verbeteren met onze eenvoudig te integreren oplossingen. Laat ons gewoon weten wanneer u ons wilt ontmoeten voor een on-site consult (of videoconferentie)!

Neem contact met ons op via e-mail