Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Producten en verpakkingen op
betrouwbare wijze labelen
Ontwikkeling en fabricage
"Made in Germany"
Professionele oplossingen
voor de industrie

Datamatrix

In de datamatrix-code wordt de informatie heel compact weer gegeven, in de vorm van een vierkant of rechthoekig vlak, waarin zwarte en witte cellen staan. Omdat dit een tweedimensionale barcode is, worden hier, bij het scannen geen gebruik gemaakt van het verschil in dikte van de strepen, zoals bij de eendimensionale barcode (1D-code).

Een datamatrix betrouwbaar uitlezen

De datamatrix code bestaat uit zwarte en witte rechthoeken (of soms cirkels) met een identiek formaat, gerangschikt in het raster van de matrix. Dankzij de uniforme afmetingen en de vaste afstand tussen de symbolen in de datamatrix-code wordt het scannen van de code en de daarna volgende decodering van de informatie veel makkelijker en de barcode zelf blijft ook compact.

Toepassing van de datamatrix

Tegenwoordig is de datamatrix-code één van de meest bekende soorten 2D-codes. Deze wordt onder andere gebruikt voor het  in de lijn markeren van producten, middels een laser- of inkjetprinter. Ook wordt deze code veel gebruikt in de logistiek.

Correctie van fouten in de datamatrix-code

Omdat de datamatrix-code een zelf herstellend vermogen heeft, om kleine markeringsfouten te corrigeren, wordt deze code steeds vaker gebruikt, als vervanger van de standaard barcodes. De datamatrix-code bevat extra (overbodige) gegevens, zodat ook een code die gedeeltelijk bedekt of beschadigd is, toch uitgelezen kan worden. Hiervoor wordt de Reed-Solomon-foutcorrectie (ECC 200) toegepast, welke tot 25% van de fouten in de afzonderlijke zones, kan corrigeren.

Contact opnemen

Contact

Contact us

+31(0)36-5345254

Schrijf een e-mail

Weber Marking Systems BV

Steurstraat 19

NL - 1317 NZ Almere