Onderhoud etiketteermachine

Onderhoud etiketteermachine | 4 Tips van onze technici

Om de levensduur van je productielijn te verlengen, is onderhoud aan je etiketteermachine onmisbaar. Het voorkomt dure reparaties en downtime. Daarom helpen we je graag op weg. Hier krijg je tips van onze technici over hoe je eenvoudig onderhoud zelf kunt uitvoeren.

Maar eerst even dit. ‘Garantie tot aan de deur‘ is niet voor niets het spreekwoord. En natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Dus om je materieel zo goed mogelijk te beschermen, moet je niet aarzelen. Sluit bij complexe techniek altijd een onderhoudscontract af voor preventief onderhoud, vervanging van versleten onderdelen en de garantie voor een langere levensduur.

 

onderhoud etiketteermachineOnderhoud etiketteermachine

Idealiter zouden etiketteersystemen dagelijks moeten worden gereinigd om optimaal te presteren en slijtage te voorkomen. De reinigingsfrequentie hangt ook af van het gebruik van het systeem en niet te vergeten de omgevingsomstandigheden.

Het is begrijpelijk dat onder zware omstandigheden meer gereinigd moet worden dan onder schone omstandigheden.

Ook is het afhankelijk van je wat je produceert. Er zijn altijd wel een aantal basis reinigingen die je kan toepassen. Onze technici hebben ze op een rijtje gezet voor je.

 

Tip 1 | Reinig de Printkop

Ladder barcode with white lineSlechte afdrukkwaliteit wijst erop dat de printkop vuil is. De printkop is een van de meest gevoelige onderdelen van de labelprinter en moet regelmatig worden gereinigd.

Reinig de printkop elke keer wanneer je het lint of een rol etiketten vervangt. Nog beter is om de printkop nog vaker te reinigen. Het kost slechts 1 minuut! En dat levert uiteindelijk minder reparatie, nieuwe printkoppen en vooral minder downtime op.

De instructie vind je in de handleiding onder thermische labelprinter onderhoud of op de website van de leverancier. Gebruik altijd het juiste reinigingsmiddel en -materialen voor de labelprinter, dat voorkomt snellere slijtage.

 

onderhoud etiketteermachineTip 2 | Reinig de looprollen

Als er etiketten rond de op en afrol assen zijn achtergebleven, moeten deze worden verwijderd met een etiketten verwijderraar.

Let op! Gebruik nooit messen om de etiketten te verwijderen. Het risico op groot.

 

 

Tip 3 | Reinig de stempel

De etikettenapplicator moet ook worden schoongemaakt om te voorkomen dat lijm zich ophoopt en om de nauwkeurige applicatie te blijven garanderen.

Je kan de applicator schoonmaken met een schoonmaakset die daarvoor geschikt is. Wil je deze bestellen? Dat kan bij onze service afdeling.

 

Tip 4 | Gebruik compressed air

Door stof kan de etiketteermachine minder goed etiketteren. Dat is gemakkelijk op te lossen met een bus ‘compressed air cleaner’. Hiermee blaas je gecontroleerd stof weg. Ook deze is beschikbaar in de schoonmaakset van Weber.

 

Weber helpt je altijd verder

Onze technici staan altijd voor je klaar met ‘tips van onze technici’? Lees een van deze blogs:

Hierin vertellen hoe je gemakkelijk zelf onderhoud uitvoert en snel het proces weer opgang krijgt.

Kom je er niet uit, wil je meer weten of een Weber schoonmaakset bestellen? Onze Technici staan voor je klaar. Succes!

CONTACT WEBER TECHNICI